SGP'er Bernard van den Belt krijgt veel waardering van zijn mede-raadsleden.
SGP'er Bernard van den Belt krijgt veel waardering van zijn mede-raadsleden. Foto: Aangeleverd.

Column wethouder Bernard van den Belt: Een stevig fundament...

· leestijd 1 minuut Algemeen

Beste ouders en verzorgers,

Deze column is een brief naar jullie. 

De vakantie is voorbij. Nu echt.

Wellicht gaan je gedachten terug naar de afgelopen weken. En denk je aan de dynamiek van het gezin. Zonder verplichtingen. De vrijheid om zelf de agenda in te delen. Aan de wandelingen door de bergen. Lekker liggen aan het strand van de IJssel, de Noordzee of de Middellandse Zee. En misschien ook wel de momenten van verveling af en toe.

Zelf kijk ik terug op heerlijke weken met m’n gezin in de omgeving van Kampen en Oostenrijk. De vakantie zette mij echt even stil. Ik ervaarde de stilte van de bergen, de weidsheid van de Mastenbroekerpolder en nam de oevers van de IJssel heel bewust waar. En ik merkte dat het leren gewoon doorgaat. Bijzonder hè. 

Wat was jouw grootste les tijdens de vakantie?

Voor mij misschien was dit het moment dat ik in de Liechtensteinklamm in Oostenrijk stond. Tussen de rotsmassieven klaterde het heldere water krachtig naar beneden. Ik voelde iets van de ongelofelijke macht van de natuur en de kleinheid van de mens. Misschien is dat wel een levensles. Om ons heen klatert het en golft het. In en buiten de vakantie. Van alles is figuurlijk en soms ook letterlijk in beweging. 

Bij jou is het ongetwijfeld niet anders dan bij mij thuis. De kinderen gaan weer naar school. De tas ligt wellicht alweer klaar. Schoolspullen erin. Een nieuw schooljaar ligt voor ons. Wat gaat dit nieuwe jaar brengen? Misschien voel jij ook wel, onbewust, de spanning in je buik. Zeker als je kind naar een nieuwe school gaat; nieuwe docenten, een nieuwe klas. Dat is best spannend. 

Gelukkig stond ik in de kloof in Oostenrijk op een stevige ondergrond. Dat gaf me een veilig gevoel. Ik gun jou en je kind ook zo’n fundament. Het komende jaar willen we verder bouwen aan een sterke pedagogische basis. Graag samen met jou. Hoe kunnen we helpen?

Heb je wensen, of ideeën? Laat me dat weten via: bestuurssecretariaat@kampen.nl.

Ik wens jullie samen met je kinderen een heel fijn en goed seizoen toe!

Bernard van den Belt, Wethouder Jeugd

Afbeelding
Dudok muziekdagen 2024 met 'Naar bed met Bach door Hannes Minnaar (4 foto's) 4 foto's instagram 18 mei, 22:07
Afbeelding
KHC wint met ruime cijfers in aanloop naar beslissend weekend Sport instagram 18 mei, 21:03
Afbeelding
's-Heerenbroek niet doortastend genoeg tegen Zwolsche Boys Sport instagram 18 mei, 20:47