Afbeelding
Foto: aangeleverd

Kerstbomenactie gemeente Kampen groot succes

Algemeen

KAMPEN - De gemeente Kampen is blij dat het brengen van kerstbomen aan buurten, kernen en wijken een groot succes is geweest. Erik Faber, wethouder van inwonerparticipatie: “Doel van de actie was om buurtbewoners samen een kerstboom te laten opzetten om daarmee een gevoel van verbondenheid en saamhorigheid te creëren in een tijd waarbij buren elkaar vaak minder ontmoeten. En dat is gelukt. In totaal ontvingen we maar liefst zestig aanvragen.”

Met in totaal zes handtekeningen kon namens een buurt, wijk of straat een kerstboom aangevraagd worden.  Dit gaf direct al veel verbondenheid onder de buurtbewoners. Er zijn voor deze actie zelfs meerdere appgroepen aangemaakt.

60 kerstbomen
Op 6 en 11 december hebben de wijkverbinders de zestig kerstbomen door heel de gemeente Kampen bezorgd. De kerstbomen werden uitgedeeld met lampjes, chocolademelk en kerstkransjes. De reacties waren erg positief. Veel initiatiefnemers hebben inmiddels al foto’s van hun versierde kerstbomen gedeeld. De actie is mede mogelijk gemaakt door de medewerkers van de afdeling Gemeentewerken en de wijkverbinders van de gemeente Kampen.

De gemeente Kampen wil graag de inwoners bedanken die hebben deelgenomen aan deze actie. Samen is op veel plaatsen gezorgd voor een feestelijke en gezellige sfeer in de gemeente, aldus een bericht van de gemeente Kampen.

Huidige podcast host Annelynn en voormalig podcast host Sjoerd samen op de foto.
De podcast Gedachtebaas is genomineerd voor de landelijke 'Helemaal Humanitas Prijs'! Jij kan stemmen! Algemeen Ingezonden 19 uur geleden
Afbeelding
(video) Insluiper steelt geld bij cafe´ in Kampen video 19 uur geleden
Afbeelding
Het geheim van de smaakmakers Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
StemBand brengt in samenwerking met Marjan Hommes, Nederlandstalige muziek tijdens dinerconcert in de Stadsgehoorzaal Cultuur Ingezonden 23 uur geleden
Afbeelding
Musical Legally Blonde van start in de Stadsgehoorzaal (10 foto's) 10 foto's instagram 17 mei, 01:21
Afbeelding
Inleidende zitting: dodelijke steekpartij na ruzie bij bedrijf, sfeer in rechtbank grimmig 112 16 mei, 14:47

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.