Woning aan de Eenvoudstraat
Woning aan de Eenvoudstraat Foto: Maarten van Gemert

Gemeente met inwoners Brunnepe aan de slag in de wijk

Algemeen

KAMPEN  - Dinsdag 19 maart heeft het college van burgemeester en wethouders het programmaplan voor Brunnepe vastgesteld. Hierin staat waar de gemeente samen met inwoners aan wil werken in 2024. Opvallend hierin zijn het parkeeronderzoek, onderzoek naar gemeentelijk vastgoed en het opstellen van een visie voor de toekomst van het gebied rondom de Reyersdam, het Cruijff-Court en basisschool Scala. Daarnaast wil de gemeente aan de slag met erfgoed, een visie voor de Brunneper Bongerds en het zichtbaar maken van de geschiedenis van de Berkfabriek. 

Het programmaplan volgt uit de wijkvisie Brunnepe, die de gemeenteraad in juli 2023 vaststelde. De projecten liggen in het verlengde van de opgaven uit deze wijkvisie. Belangrijk hierbij is dat het niet alleen gaat om aanpassingen in de openbare ruimte, maar dat er ook aandacht is voor sociale doelen zoals eenzaamheid en armoede. 

Prioritering
Afgelopen maanden heeft de gemeente regelmatig gesproken met belangengroepen en inwoners in de wijk. Ook deltaWonen en WijZ Welzijn zijn betrokken. Uit deze gesprekken is een lijst met prioriteiten ontstaan, want niet alles kan. ‘Deze voorbereiding was nodig, nu is het tijd om aan de slag te gaan’, aldus verantwoordelijk wethouder Jan Peter van der Sluis.

Wijkwandelingen
Ondertussen werken ambtenaren en inwoners samen aan het oplossen van praktische problemen. Zo stelde de gemeente een gebiedsteam aan, organiseerde ze samen met inwoners diverse wijkwandelingen en werd de inrichting van de Brunneper Bongerd verder vormgegeven. Rondom het Cruijff-Court werden nieuwe afspraken gemaakt over de beperking van de overlast die daar door omwonenden wordt ervaren. Dit sluit aan bij de manier van werken die de gemeente nastreeft: niet voor maar mét wijkbewoners werken aan een beter Brunnepe. 

Huidige podcast host Annelynn en voormalig podcast host Sjoerd samen op de foto.
De podcast Gedachtebaas is genomineerd voor de landelijke 'Helemaal Humanitas Prijs'! Jij kan stemmen! Algemeen Ingezonden 20 uur geleden
Afbeelding
(video) Insluiper steelt geld bij cafe´ in Kampen video 20 uur geleden
Afbeelding
Het geheim van de smaakmakers Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
StemBand brengt in samenwerking met Marjan Hommes, Nederlandstalige muziek tijdens dinerconcert in de Stadsgehoorzaal Cultuur Ingezonden 23 uur geleden
Afbeelding
Musical Legally Blonde van start in de Stadsgehoorzaal (10 foto's) 10 foto's instagram 17 mei, 01:21
Afbeelding
Inleidende zitting: dodelijke steekpartij na ruzie bij bedrijf, sfeer in rechtbank grimmig 112 16 mei, 14:47

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.