Afbeelding
Foto: Richard Tennekes

Kampen bestaat in 2027 800 jaar

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN - Verschillende betrokken Kampenaren hebben onder de noemer ‘Kampen 800’ het initiatief genomen om een plan te presenteren waarmee het 800 jarig bestaan van Kampen in 2027 groots gevierd gaat worden. Hun inspiratiedocument met plannen voor het jubileumjaar 2027 is de basis om de rijke historie van Kampen met alle inwoners te vieren, de trots te vergroten en vooral mensen met elkaar in verbinding te brengen.

Initiatiefnemers voor dit plan zijn Kampenaren Theo van Mierlo en Jac Ruiten. “Het is natuurlijk heel bijzonder dat Kampen straks 800 jaar bestaat. Wat een enorme geschiedenis ligt er in onze stad. Kampen is zelfs bijna 50 jaar ouder dan Amsterdam! Daar moeten we wat mee. We willen het jubileum ook als middel gebruiken om mensen in Kampen gelukkiger te maken. Vanaf nu, met de oprichting van de Kamper Gelukscoöperatie en met een actieplan om de binnenstad in 2027 de ‘hartelijkste Hanzestad ter wereld’ te laten worden. En in 2027 het hele jaar door op verschillende momenten en op verschillende manieren. Met z’n allen. Inwoners, het verenigingsleven, ondernemers, dorpen noem het maar op.”

Bij de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Kampen kondigde burgemeester Sander de Rouwe al aan dat 2027 in het teken zal staan van het 800 jarig bestaan van de stad Kampen. De Rouwe: “Het college is enthousiast over dit idee. En wij hopen velen met ons. De initiatiefnemers hebben samen met Kampen Partners en de cultuurmakelaar een samenhangend pakket bedacht van verschillende activiteiten. Hierin staat vooral de maatschappelijke impact centraal. Dus niet alleen maar een feestje vieren, maar juist zorgen voor blijvende positieve effecten met en voor alle inwoners. En dat spreekt ons aan. Een mooie kans om samen het geluk en de hartelijkheid van Kampen te vergroten.” 

Binnenkort wordt dit onderwerp met de gemeenteraad besproken. Het college wil graag de mening van de raad ophalen over de verschillende scenario’s die uitgewerkt zijn. 

Huidige podcast host Annelynn en voormalig podcast host Sjoerd samen op de foto.
De podcast Gedachtebaas is genomineerd voor de landelijke 'Helemaal Humanitas Prijs'! Jij kan stemmen! Algemeen Ingezonden 17 uur geleden
Afbeelding
(video) Insluiper steelt geld bij cafe´ in Kampen video 17 uur geleden
Afbeelding
Het geheim van de smaakmakers Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
StemBand brengt in samenwerking met Marjan Hommes, Nederlandstalige muziek tijdens dinerconcert in de Stadsgehoorzaal Cultuur Ingezonden 21 uur geleden
Afbeelding
Musical Legally Blonde van start in de Stadsgehoorzaal (10 foto's) 10 foto's instagram 17 mei, 01:21
Afbeelding
Inleidende zitting: dodelijke steekpartij na ruzie bij bedrijf, sfeer in rechtbank grimmig 112 16 mei, 14:47

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.