Wethouder Richard Boddeus neemt de handtekeningen in ontvangst
Wethouder Richard Boddeus neemt de handtekeningen in ontvangst (foto: Maarten van Gemert)

Actiegroep Muziekpad bestendigt protest met honderden handtekeningen

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN – Het protest tegen de plannen van een fietssnelweg over het Muziekpad was vanavond weer te horen in de raadszaal. Een delegatie van Actiegroep Muziekpad overhandigde wethouder Boddeus bijna achthonderd handtekeningen tegen de ideeën. De plannen staan nog in de kinderschoenen maar dat was niet duidelijk toen de omwonenden zelf het idee moesten halen uit het Mobiliteitsplan Reevedelta.

Woensdagavond 27 maart stond er een informatiebijeenkomst op de agenda in het Stadhuis. Raads- en commissieleden werden bijgepraat over mobiliteitsvoornemens in Reevedelta, bij de Europa-Allee en op de Mr. J.L.M. Niersallee. Voordat de bijeenkomst van start ging, overhandigde Henk Rijpma namens Actiegroep Muziekpad 789 handtekeningen aan wethouder Richard Boddeus. Dit aantal was nog groter geweest als de actie niet al eerder was gestopt.

Overstelpt
Allereerst sprak Rijpma de wethouder toe en wees op ruim 450 zienswijzen waarmee omwonenden de gemeente overstelpt hebben. In januari gingen de alarmbellen af bij de bewoners van De Maten en andere wijken grenzend aan het Muziekpad. De brede groenstrook, geliefd bij menige wandelaar en fietser, dreigde opgeslokt te worden door een fietssnelweg van Dronten naar Zwolle. De gemeente stelde de geschrokken bewoners  gerust maar de onduidelijkheid en onvrede bleven.

Beginfase
Boddeus was blij met het geluid van de Kamper inwoners. Het traject bevindt zich nog in de beginfase dus de reacties kunnen nog meegenomen worden in de plannen. Bij de verdere ontwikkeling daarvan zullen de inwoners betrokken worden, zegde Boddeus toe. Robert Ruiterkamp kwam tijdens de informatiebijeenkomst terug op de fietssnelweg. Hij benadrukte dat de schetsen, die de inwoners hebben gezien in het Mobiliteitsplan Reevedelta, een ”praatplaat” is en geen ontwerp. Hij verwacht niet dat dit jaar nog een definitief ontwerp gereed komt. Tussen neus en lippen door liet hij een nog niet eerder gehoorde suggestie vallen, namelijk de fietsensnelweg te integreren in de geluidswal langs de N50.

Snelweg
De gemeente wijst de term fietssnelweg af en spreekt liever over een snelfietsroute. Op vragen van de aanwezige raads- en commissieleden, bleek dat er nog geen snelheidsregime is opgenomen in de eerste ideeën. Met de snelle fietsen van tegenwoordig zou een fietssnelweg wel zijn naam eer aandoen. Nog een reden van zorg bij de omwonden. Zij blijven alert en, naar belofte van de gemeente, betrokken. Voorlopig ligt het Muziekpad er nog in zijn huidige vorm.


Henk Rijpma spreekt namens de Actiegroep Muziekpad (foto: Maarten van Gemert)

..

Maarten van Gemert