Afbeelding
Foto: Aangeleverd

De Kamper kiek op de wîêk van burgemeester Sander de Rouwe

Algemeen

In de Brug kijkt burgemeester Sander de Rouwe wekelijks in fotovorm terug op de afgelopen week.

1). IJsselmuiden. 4 mei. Herdenken én her-denken. Stilstaan bij alle slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. Maar ook opnieuw denken: wat hebben wij nu te doen om de vrede te bewaren en verdeeldheid te voorkomen? 

2). Kaas, kinderen en de kerk, maar ook nog elke dag de krant. Zo maar een paar onderwerpen waar ik met de zeer vitale 100-jarige meneer Van Dam over sprak op zijn vrolijke verjaardag. 

3). Jacqueline Rustidge nam met Av Isala het mooie initiatief om het vredes vuur op te halen in Wageningen en al hardlopend naar Kampen te brengen. Zondagochtend 5 mei mocht ik het in ontvangst nemen. Volgend jaar vieren we 80 jaar bevrijding in Nederland en Kampen. Welke verenigingen / initiatiefnemers in Kampen willen net als Av Isala hier volgend jaar iets mee doen? 

4.) Een grote opkomst, ook in Grafhorst, bij de 4 mei herdenking. Kinderen van basisschool Het Visnet leggen bloemen bij hun geadopteerde graf waar jonge geallieerde mannen begraven liggen voor onze vrijheid. 

5). “Samen zijn” van Willeke Alberti. Gezongen door Yana Popova en overgezet in een moderne Oekraïense tekst. Afsluiting van een ontroerende en gedenkwaardige 4 mei afsluiting in de stadsgehoorzaal bij “struikelstenen in muziek”.