Molen d'Olde Zwarver in Kampen
Molen d'Olde Zwarver in Kampen Foto: Fred Sollie

Ontdekkingstocht langs Overijsselse molens

Algemeen

REGIO - Op 11 en 12 mei is het Nationale Molendag, het belangrijkste molenevenement van Nederland, mede mogelijk gemaakt door de VriendenLoterij. Honderden traditionele wind- en watermolens door heel Nederland openen dan hun deuren. 

Molenaars en molengidsen staan overal klaar om bezoekers te laten genieten van dit oer-Hollandse monument. De geuren, geluiden en indrukwekkende oude techniek in een molen zijn een belevenis. Iedere molen is uniek en er zijn dan ook duizenden vrijwilligers actief in molenland. Op veel plaatsen worden extra feestelijke activiteiten georganiseerd. Op www.nationalemolendag.nl zijn alle deelnemende molens te vinden.

Voor kinderen is er een spaaractie: door vijf molens te bezoeken en stickers te verzamelen, ontvangen ze een uitnodiging voor een groot molenfeest in oktober.

Over De Hollandsche Molen
De Hollandsche Molen zet zich al ruim een eeuw lang in voor het behoud van monumentale wind- en watermolens in ons land. Daardoor telt Nederland nog steeds zo’n 1.200 molens. Molens die prijken in het landschap, het dorp of de stad en die ook vaak te bezoeken zijn.