Afbeelding
Aangeleverd.

Bibliotheek met talentlijn geopend op de Marnixschool

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN - De Marnixschool opende vrijdag als 9de school in Kampen haar officiële schoolbibliotheek. Hiermee ging de samenwerking met de Bibliotheek onder de noemer ‘de Bibliotheek op school’ officieel van start. De kinderen stapten door een levensgroot boek, bestaande uit bladzijden van oude boeken, hun schoolbibliotheek binnen.

Met hulp van de leesconsulent van de Bibliotheek heeft de Marnixschool de eigen collectie boeken kritisch bekeken en gelabeld. Vervolgens is de collectie door de Bibliotheek aangevuld met nieuwe boeken en zijn er, met nieuw meubilair, twee prachtige hoeken ingericht: voor de onderbouw (groep 1 tot en met 4) en de bovenbouw (groep 5 tot en met 8). Leesplezier start immers met aantrekkelijke boeken in een prettige en overzichtelijke omgeving.

Makkie-sticker

Jeanet Stoel, leescoördinator van de Marnixschool vult aan: “We zijn er trots op dat we iets hebben toegevoegd dat echt uniek is in Kampen en passend bij deze school. De boeken voor zwakke lezers zijn te herkennen aan de Makkie-sticker, zoals dat gangbaar is in de bibliotheek. Daarnaast heeft de Marnixschool met hulp van de Bibliotheek een ‘talentlijn’ gerealiseerd. Deze ontwikkelen we samen en bestaat onder andere uit informatieve boeken, leesboeken uit series voor sterke lezers en boeken die qua literair niveau meer van de lezer vragen, de zogenaamde Griffeljuryboeken, waaronder ook bekende klassiekers. De talentlijn is bedoeld voor: goede lezers, excellente leerlingen, leerlingen met een talent op een specifiek terrein.”

Feestelijke ochtend

Speciaal voor de leerlingen waren Elly Zuiderveld (de vrouwelijke heft van het Nederlandse zangduo Elly en Rikkert) en Willeke Brouwer (schrijfster en illustrator van onder andere de serie Silvester) uitgenodigd. Het voorlezen van een boek door de leerkracht werd begeleid door de kinderliedjes van Elly, terwijl Willeke erbij illustreerde. Door de taal te verbinden aan zang en beeld werd het boek tot ‘leven’ gebracht. De kinderen hebben ervan genoten.