Afbeelding
Foto: Foto Aangeleverd.

Column Ondernemen in Kampen: SAIL 2024 in aantocht!

· leestijd 1 minuut Ondernemen in Kampen

SAIL Kampen 2024 is door de enthousiaste organisatoren al groots aangekondigd. Een evenement van grote orde zet Kampen van 29 maart tot en met 1 april 2024 weer volop in de Spotlights!

Het klinkt misschien wat vreemd om nu al de doorkijk naar SAIL KAMPEN maart/april 2024 te maken, terwijl Sinterklaas, Kerst in Oud Kampen, de Kerstdagen en ook de Jaarwisseling eerst nog aan de orde zijn. Dat klopt natuurlijk ook wel, maar het enorm verdrietige bericht van het overlijden van ondernemer Maas van den Heuvel twee weken geleden deed mij onder meer terugdenken aan de activiteit Nederlands Kampioenschap (bio) Uien schillen tijdens de Hanzedagen in Kampen jaren geleden, dat Maas organiseerde en waarbij hij Green Organics mobiliseerde om de te schillen verse uien ter beschikking te stellen. Voor mij één van de diverse bepalende momenten waarbij Maas zijn verbindende en organiserende krachten naar boven kwamen en wij ook samen op trokken. 

Nog steeds is het er opeens niet meer zijn van Maas voor mij en vele anderen enorm onwerkelijk en vooralsnog ook enorm onbegrijpelijk. Hopelijk wordt het onderzoek dat nog volop loopt spoedig afgerond. Ook langs deze weg wens ik zijn familie en nabestaanden veel sterkte toe de komende tijd. En toch gaat ook nu het leven ogenschijnlijk “gewoon” weer voort…

De Stad Kampen heeft inmiddels al meerdere grote evenementen op haar lijst staan, waar Kerst in Oud Kampen en SAIL Kampen natuurlijk ook mooie positieve hoogvliegers zijn. Evenementen van groot formaat die met veel energie en enthousiasme georganiseerd worden door vele vrijwilligers, overige betrokkenen en sponsoren. Verbindende evenementen met een mooie uitstraling naar buiten toe, zowel nationaal als ook internationaal. Dat is wat Kampen ook te bieden heeft! Het maakt mij iedere keer toch ook weer een beetje “extra” Trots op onze mooie stad langs de slinger van de IJssel!

De komende maanden, met name december, staan ook weer bol van jaarlijkse activiteiten waar hele families bij betrokken zijn en/of een ieder ook gewoon lekker ontspannen gebruik van kan maken als bezoeker(s). Ik wens alle mensen en organisaties die zich inzetten voor al die verschillende evenementen alle benodigde positieve energie en goede gezondheid toe om hun werkzaamheden te kunnen verrichten. Samen maken en zijn wij Kampen, van en voor iedereen!

Hartelijke Groet, Jan Groen, directeur Green Organics Groep Dronten, www.greenorganics.nl en directeur Conburtions Kampen, www.conburtions.nl.