Ten Brinke Set-Up DS 1 Set-Up IJsselmuiden

Ten Brinke Set Up D1 verliest streekderby in vijfsetter.

· leestijd 1 minuut Sport Ingezonden

Uitslag: Ten Brinke Set Up DS 1 – Reflex DS 2 | 2 - 3

Afgelopen zaterdag was het weer zover de derby tegen Reflex stond op het programma! Deze keer niet alleen spannend omdat het om een derby ging maar ook omdat we met deze wedstrijd de koppositie konden pakken in de competitie.

Na het teleurstellende bericht van de Nevobo om deze competitie voor spek en bonen te laten uitspelen waren de dames wel even flink teleurgesteld, zo dichtbij waren we nog niet bij promotie geweest. Ondanks deze mededeling willen we nog steeds graag voor die 1e plek strijden, voor onze eigen eer ;) en misschien toch nog een kans om alsnog te promoveren.

Om die eerste plek te bemachtigen mocht Set-Up het dus afgelopen zaterdag opnemen tegen reflex dames 2. Een zeer ervaren ploeg die het ons elke keer weer lastig weet te maken. De Set-Up dames hadden ontzettend veel zin in deze derby en waren ook gebrand om te winnen, helaas trok men dit keer aan het kortste eind.

De eerste set begon Set-Up sterk er werd met druk geserveerd en daar had Reflex geen antwoord op. Men speelde stabiel, de pass werd goed gebracht en aanvallen werden afgemaakt. Eindstand 25-14 voor Set-Up.

Na deze heerlijke set wist Set-Up dat er meer te halen viel maar ook dat we Reflex zeker niet mochten onderschatten. Het zijn dieseltjes die wat langer de tijd nodig hebben om in de wedstrijd te komen. De tweede set ging vanaf het begin gelijk daarna werd ons spel slordiger en slopen er persoonlijke fouten in waardoor Reflex kon uitlopen. Eindstand 25-19 voor Reflex.

Deze set ging gelijk op en er ware leuke rally’s te zien. Set-Up kwam in deze set wel weer aan eigen spel toe. De verdediging leverde goed werk en aanvallend lieten we Reflex de hoeken van het veld zien. Eindstand 25-20 voor Set-Up.

2-1, op naar de vierde set. De set ging wederom gelijk op. Veel rally’s met goed verdedigend werk en waar Judith en Geerle de deuken in de vloer sloegen. Jammer genoeg kwam Reflex ook steeds beter in hun spel en vanaf de 22-22 werd het stuivertje wisselen. Set-Up wist het, zoals men dat zo goed kan, weer spannend te maken en hebben meerdere keren op setpoint gestaan maar kwam er aanvallend niet langsheen. Eindstand 29-27 voor Reflex.

Een vijfsetter dus, nog een keer volle bak gaan was het advies van de coach. Tot de 9-9 ging het gelijk op en werden er mooie rally’s gespeeld. Gestreden tot het einde maar aan het kortste eind getrokken verloren we met 15-12.

Lang hoeven we niet te rouwen om dit verlies want aankomende woensdag 9 maart staat er een bekerwedstrijd op het programma tegen derde divisionist Lycurgus Dames 1 om 20:15 in de Oosterholthoeve.