Afbeelding
Foto: Tennekes

KHC wint in tamme derby van Go-Ahead: 2-1

· leestijd 2 minuten Sport instagram

(door Arjan Knul)

KAMPEN - De derby tussen KHC en Go-Ahead Kampen is een prooi geworden voor de thuisploeg. KHC nam een 2-0 voorsprong door, zoals zo vaak, te profiteren van twee spelhervattingen. Eerst kopte Durk van der Leest raak uit een kort genomen hoekschop. De tweede treffer van KHC werd gescoord door Boaz Smits, die beter bij de les was dan de defensie van Go-Ahead bij een vrije bal van Leroy Knol.

Go-Ahead-aanvaller Luuc Knul bracht op slag van rust de spanning terug met een rake kopbal uit een voorzet van Jarni Koorman. 

KHC begon een stuk scherper en feller aan het duel dan Go-Ahead en kreeg al in de eerste 10 minuten een aantal opgelegde kansen om te scoren. Na deze stormloop bleek het krachtsverschil tussen de twee voetbalteams een stuk kleiner en ontvouwde zich een wat vlakke burenstrijd. KHC voetbalde op een voor de ploeg herkenbare wijze en creëerde lange tijd de beste mogelijkheden. Doelman Steven Vonk van KHC werd pas in minuut 25 serieus getest middels een afstandsschot van Go-Ahead-middenvelder Rutger Koopmans. Het laatste kwartier van het eerste bedrijf was van beide kanten het beste deel van het duel op deze lentemiddag op Sportpark de Venen.

Het was dan ook geen toeval dat beide teams in deze fase scoorden en het duel daardoor kortstondig opveerde. Na de rust kwam Go-Ahead goed uit de startblokken. KHC echter kreeg via de dreigende Boaz Smits de beste mogelijkheden om verder afstand te nemen. Eerst schoot Smits keihard en rakelings over de lat. Later was Go-Ahead keeper Damian Drent in een direct duel Smits de baas waarmee de beslissing uitbleef. Go-Ahead drong wel aan, maar KHC ving de Kowetters op eigen helft op en gaf weinig ruimte weg. Niettemin kreeg Go-Ahead kansen. Een volley van  Luuc Knul ging maar net over. KHC ontsnapte nog een keer toen een voorzet van Dyon  Kleppe op de arm van Maurice Vespignani belandde. Het gebeurde in het zestienmetergebied, maar de arbiter wilde niet van een strafschop weten.

De tweede gele en dus rode kaart die KHC’er Hushan Ali kreeg in de slotfase bleek evenmin een breekpunt. In de resterende minuten had Go-Ahead logischerwijs meer balbezit en liepen een aantal blauwwitten op hun tandvlees. KHC bleef desalniettemin eenvoudig overeind en wist zo de winst over de streep te trekken. 

Na afloop had Dyon Kleppe van Go-Ahead dubbele gevoelens. Hij was na zestien maanden blessureleed weer van de partij en vond het heerlijk om uitgerekend in de derby zijn rentree te maken. “Donderdagavond na de training hoorde ik van de trainer dat ik zou starten”, aldus Kleppe. Het ging de voetballer overigens uitstekend af. Hij speelde verdedigend een goede wedstrijd en was bovendien aan de bal eveneens van waarde voor zijn ploeg. Kleppe: “Het was nog mooier geweest bij een goed resultaat.”

Trainer Marcel van der Steege van KHC was blij met de drie punten voor zijn elftal. Hij had zich wel verbaasd over het feit dat KHC na zo’n sterk begin terugzakte. “Als je in de eerste minuten al zo veel kansen krijgt, moet je daar echt meer mee doen. Het leek wel of mijn spelers, ondanks dat er toen niet werd gescoord, het idee hadden dat ze het op minder dan honderd procent ook wel zouden redden. Het klinkt raar, maar eigenlijk was ik bijna blij met de tegentreffer van Go-Ahead om ons wakker te schudden.”

In de tweede helft bleef het niettemin spannend, constateerde ook Edwin van Nijen. De trainer van Go-Ahead Kampen vond dat zijn team qua duelkracht was afgetroefd en in de beginfase was ontsnapt aan averij. Met name de tweede treffer werd door Go-Ahead te makkelijk weggegeven aldus de oefenmeester, die zijn team in het vervolg van het duel wel beter vond voetballen. 

Boaz Smits sprak na afloop van een verdiende zege voor KHC. De KHC’er was blij met zijn treffer. “Dat was een belangrijk doelpunt, al had ik het duel na rust moeten beslissen door de 3-1 te maken.” Het belangrijkste is volgens Smits dat KHC weer drie punten pakt. “Het vasthouden van de vierde plek blijft het doel.”

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Boeren en tuinders overhandigen eerste spandoek aan de provincie Overijssel Algemeen 23 uur geleden
Huidige podcast host Annelynn en voormalig podcast host Sjoerd samen op de foto.
De podcast Gedachtebaas is genomineerd voor de landelijke 'Helemaal Humanitas Prijs'! Jij kan stemmen! Algemeen Ingezonden gisteren
Afbeelding
(video) Insluiper steelt geld bij cafe´ in Kampen video gisteren
Openlucht theatervoorstelling SCHULD
Laatste weekend om SCHULD in Zwolle te zien Cultuur Ingezonden 17 mei, 09:12
Afbeelding
StemBand brengt in samenwerking met Marjan Hommes, Nederlandstalige muziek tijdens dinerconcert in de Stadsgehoorzaal Cultuur Ingezonden 17 mei, 09:02
Afbeelding
Musical Legally Blonde van start in de Stadsgehoorzaal (10 foto's) 10 foto's instagram 17 mei, 01:21
Afbeelding
Inleidende zitting: dodelijke steekpartij na ruzie bij bedrijf, sfeer in rechtbank grimmig 112 16 mei, 14:47
Afbeelding
Ondertekening koopovereenkomst kavel Genuakade tussen Broshuis en de gemeente Kampen (6 foto's) 6 foto's instagram 16 mei, 13:59
Afbeelding
Getuigen van mishandeling gezocht Algemeen 16 mei, 12:08