Blik in de kledingzaak in IJsselmuiden met het afhaalpunt van PostNL op de achtergrond
Blik in de kledingzaak in IJsselmuiden met het afhaalpunt van PostNL op de achtergrond (foto: Maarten van Gemert)

Nieuw afhaalpunt voor pakketjes in IJsselmuiden

· leestijd 1 minuut Zakelijk

(door Maarten van Gemert)  
IJSSELMUIDEN – Het afhaalpunt voor pakketjes van PostNL in het centrum van IJsselmuiden is gewisseld van winkel. Met de sluiting van de boekhandel aan het Markeresplein verdween daar ook het afhaalpunt. Een kledingwinkel even verderop aan de Dorpsweg heeft het stokje vorige week overgenomen.

Per één februari hebben Herman en Henriëtta Schutte hun boekhandel aan het Markeresplein gesloten. In 1997 hadden zij de zaak overgenomen van Hermans ouders. De alsmaar strengere regels rondom tabaksverkoop noemt Henriëtta als één van de punten die de boekhandel de das om heeft gedaan. Herman geeft daarnaast aan dat omgekeerd parallel aan zijn klimmende leeftijd zijn werkweek mag inkorten.


Henriëtta Schutte acher het afhaalpunt van PostNL in haar boekhandel te Kampen (foto: Maarten van Gemert)

Sinds april stond het pand te koop en vorige week is er een andere ondernemer in getrokken. Het echtpaar gaat nu alleen verder met Boekhandel Bos aan de Oudestraat in Kampen. Die namen zij in 2016 over en is in de tussentijd hernoemd tot ReadShop Bos. Daarin is een afhaalpunt van PostNL gevestigd maar voor veel IJsselmuidenaren is dat letterlijk en figuurlijk een brug te ver.

Gerlien van Belzen biedt uitkomst. Zij is vorige week maandag een afhaalpunt van PostNL gestart in haar winkel met kleding voor baby’s, kinderen en (jonge) dames. Gentle Fashion is gevestigd aan de Dorpsweg 17 en is makkelijk herkenbaar aan de grote zwart-witte luifels. Gerlien startte haar zaak net voor de coronacrisis maar mocht open blijven als afhaalpunt voor DPD pakketbezorging. Daarmee moest ze nu stoppen. Afhaalpunten van DPD in IJsselmuiden zijn er nog aan de Groenendaal en de Spoorstraat. Van boeken en tabak moet men nu naar kinderkleding voor het afhalen in IJsselmuiden pakketten van PostNL.


Rhodé  weegt een pakje met Gerlien van Velzen bij Gentle Fashion (foto: Maarten van Gemert) 

..

Afbeelding
Dudok muziekdagen 2024 met 'Naar bed met Bach door Hannes Minnaar (4 foto's) 4 foto's instagram 18 mei, 22:07
Afbeelding
KHC wint met ruime cijfers in aanloop naar beslissend weekend Sport instagram 18 mei, 21:03
Afbeelding
's-Heerenbroek niet doortastend genoeg tegen Zwolsche Boys Sport instagram 18 mei, 20:47

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.