Afbeelding
Foto: Tennekes

Kerstfeest op de Wegwijzer (5 foto’s)

Algemeen instagram

Woensdagavond 20 december werd het kerstfeest op montessorischool de Wegwijzer gevierd. Zij hadden een lichtjestocht georganiseerd. In eerste instantie zouden ze van school naar de kinderboerderij lopen, maar het weer dwong ze om de lichtjestocht op school te laten plaatsvinden.

Er ontstond daardoor een sfeervolle viering op school, waarbij er een mooie samenwerking was met kinderen, ouders en leerkrachten. Het thema was ‘Onderweg naar Bethlehem’. De kinderen van de bovenbouwgroepen hadden allemaal scenes ingestudeerd die het verhaal van kerst lieten zien. De midden- en onderbouwgroepen mochten met hun ouders de verlichte route door school lopen. Ze werden ontvangen door Romeinse soldaten die het bevel gaven om op reis te gaan. 

Daar zagen ze dat Maria een boodschap van de engel kreeg die haar vertelde dat ze een zoon kreeg. Vervolgens ging Maria met Jozef op de ezel op reis. De volgende scène liet zien dat er geen plaats was in de herberg. De ouders en kinderen mochten daarbij horen van de wijzen dat Jezus was geboren en zo vertelde de herders het goede nieuws. Het engelenkoor bezong over de komst van Jezus en we eindigen bij de stal, daar hoorden de kinderen het laatste stuk uit de Bijbel.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding