Go-Ahead bezwijkt in zwakke fase na rust onder druk

DAMWALD - Go-Ahead Kampen heeft zaterdag in een wedstrijd met twee gezichten verloren van Broekster Boys. In Friesland legden de Kampenaren een goede eerste helft op de mat en leken ze het duel onder controle te hebben. Na een voorsprong door een treffer van Wilbert Wessels volgden nog twee serieuze kansen. Maar na de tegentreffer van Riemer Doornbos was Go-Ahead het even helemaal wijt en dat gold eveneens voor de fase na rust.

Broekster Boys profiteerde uitstekend van het feit dat Go-Ahead de linies niet meer bij elkaar wist te houden. Dat was in het bijzonder het geval na de 2-1 van Piet Wessel Dijkstra in de 52e minuut. In mum van tijd liep Broekster Boys door treffers van Hedger Hoekstra en wederom Dijkstra uit naar 3-1 en 4-1. Omdat er veel ruimtes ontstonden op het middenveld volgde er daarna een fase waarin beide teams nog mogelijkheden kregen om te scoren. Aan de kant van Go-Ahead was Jarni Koorman dichtbij en Broekster Boys kreeg ook nog een aantal mogelijkheden. “6-3 was ook geen vreemde uitslag geweest”, constateerde trainer Edwin van Nijen van Go-Ahead Kampen terugblikkend op het duel.

Van Nijen: “Dit was echt een wedstrijd met twee gezichten. In de eerste helft haalden we een heel acceptabel niveau, hadden we de controle en leek er weinig aan de hand. Ik vond hooguit dat het in de eindpass nog wat scherper kon. We kregen een aantal echt goede kansen waarbij we in het ene geval net een teenlengte tekort kwamen en in het andere geval hadden we een situatie waarbij Jarni alleen voor de keeper opdook. In de tweede helft waren we het vervolgens even helemaal kwijt en gingen de hoofden hangen bij de 2-1. Ik moet zeggen dat een agressief en gretig Broekster Boys daar ook gewoon goed van heeft geprofiteerd en dat die ploeg terecht heeft gewonnen.”