Afbeelding
Foto: aangeleverd

LEGO-speurtocht in Stedelijk Museum Kampen

Algemeen

KAMPEN - Voor de kerstvakantie heeft Stedelijk Museum Kampen een extra speurtocht ontwikkeld bij de tentoonstelling Hanze Steenrijk. Het gaat om een spannende activiteit waar kinderen een code moeten kraken met LEGO-letters in de Schepenzaal.

De Schepenen hebben de hulp van de kinderen nodig. Dieven hebben een lading vaten gestolen van de Kogge van koopman Winni. Nu hebben de dieven zich verstopt, want ze willen niet naar de rechter. Als de kinderen erin slagen om de LEGO-code om te zetten naar letters, vormt de uitkomst de vindplaats van de dieven. De kinderen leren ondertussen op een speelse manier meer over de Hanzetijd. 

Op vrijdag 5 januari is er ook een inloopworkshop vanaf 11:00 uur. Bezoekers kunnen dan voorafgaand of na afloop van hun bezoek aan de slag in het MuseumAtelier. Verder kunnen kinderen in de bouwhoek in de Voormalige Synagoge zelf bouwen met LEGO. En hebben ze een waar kunstwerk gemaakt, dan mag deze tentoongesteld worden op één van de plankjes aan de muur. Voor de speurneuzen is er ook nog een Hanzespeurtocht met LEGO-figuren in de Waterzaal.

Huidige podcast host Annelynn en voormalig podcast host Sjoerd samen op de foto.
De podcast Gedachtebaas is genomineerd voor de landelijke 'Helemaal Humanitas Prijs'! Jij kan stemmen! Algemeen Ingezonden 18 uur geleden
Afbeelding
(video) Insluiper steelt geld bij cafe´ in Kampen video 18 uur geleden
Afbeelding
Het geheim van de smaakmakers Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
StemBand brengt in samenwerking met Marjan Hommes, Nederlandstalige muziek tijdens dinerconcert in de Stadsgehoorzaal Cultuur Ingezonden 21 uur geleden
Afbeelding
Musical Legally Blonde van start in de Stadsgehoorzaal (10 foto's) 10 foto's instagram 17 mei, 01:21
Afbeelding
Inleidende zitting: dodelijke steekpartij na ruzie bij bedrijf, sfeer in rechtbank grimmig 112 16 mei, 14:47

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.