Deze editie van Raadspraat is geschreven door Bart Wijnne van de SGP-fractie.
Deze editie van Raadspraat is geschreven door Bart Wijnne van de SGP-fractie. Foto: Aangeleverd.

Raadspraat: Regio Zwolle

· leestijd 1 minuut Algemeen

In februari 2024 is bekend gemaakt dat de Regio Zwolle een bedrag van € 30.200.000,- krijgt van het Rijk (Regio Deal Zwolle). Dit is een groot bedrag en daar kan de Regio Zwolle mooie dingen meedoen. MKB Nederland citeert: “een mooie ondersteuning van het MKB en de familiebedrijven in de regio om het verandervermogen van ondernemers te versterken”.

De SGP onderschrijft deze woorden en zal er zeker op toezien dat de gelden zodanig besteed worden dat de inwoners en ondernemers van de gemeente Kampen hiervan profiteren. Dit willen wij bereiken door de gelden in de lokale economie te steken. Dit betekent dat de lokale ondernemers de opdrachten moeten krijgen van uit de Regio Deal Zwolle. De gelden zullen via de salarissen van de medewerkers terecht komen bij de plaatselijke bakker en groenteboer. En zo blijft het geld rondgaan in de lokale economie.

Het verandervermogen (met andere woorden: zich kunnen aanpassen aan de omstandigheden) van ondernemers is volgens de SGP kenmerkend voor de ondernemers in de gemeente Kampen. Wij hebben de laatste maanden diverse bedrijfsbezoeken afgelegd. Tijdens deze bezoeken hebben wij gesproken met de derde of zelfs vierde generatie van een familiebedrijf. Wij werden meegenomen in de nieuwste technologische ontwikkelingen.

Waar het bij de eerste generatie nog ging om stoommachines en machine op fossiele brandstoffen, wordt er nu fors geïnvesteerd in elektrische toepassingen. Ik durf wel te stellen dat deze ondernemers niet stilstaan en altijd aan het ontwikkelen zijn.
De stilstand die een ondernemer ervaart ligt vaak bij overheden. Er is dringend behoefte aan bedrijventerreinen met een juiste netaansluitingen. Om zo verder te kunnen innoveren en om ondernemingen klaar te maken voor de toekomst. De SGP zal zich dan ook blijven inzetten voor nieuwe bedrijventerreinen in Kampen, IJsselmuiden en de kernen. Dit is goed voor de lokale economie en de leefbaarheid van de kernen.

Een ander kenmerk van de Regio Zwolle en daarin de gemeente Kampen is haar christelijke identiteit. Dit komt o.a. tot uiting in de jaarlijkse Biddag, waar een groot gedeelte van de inwoners een zegen vraagt voor gewas en arbeid. In de overtuiging dat ook de lokale economie afhankelijk is van de zegen des Heeren. Vanaf deze plek wens ik iedereen een gezegende Biddag toe.
Wilt u reageren op deze column? Mail dan naar redactie@brugmedia.nl. De interessantste vragen of reacties leggen wij voor aan de raadsleden. De vragen en reacties worden gepubliceerd op www.brugnieuws.nl.

Afbeelding
StemBand brengt in samenwerking met Marjan Hommes, Nederlandstalige muziek tijdens dinerconcert in de Stadsgehoorzaal Cultuur Ingezonden 17 mei, 09:02
Afbeelding
Musical Legally Blonde van start in de Stadsgehoorzaal (10 foto's) 10 foto's instagram 17 mei, 01:21
Afbeelding
Inleidende zitting: dodelijke steekpartij na ruzie bij bedrijf, sfeer in rechtbank grimmig 112 16 mei, 14:47