Uniek orgelconcert op 2e Paasdag in de Bovenkerk

Algemeen

KAMPEN - In de Kamper Bovenkerk vindt maandag 1 april een bijzonder concert plaats. Niet één maar twee organisten verzorgen het traditionele orgelconcert op 2e Paasdag.

De organisten Ab Weegenaar en Sander van den Houten hebben een programma samengesteld waarin ze niet alleen solistisch maar ook 4-handig te horen zijn. Een unieke gebeurtenis. Naast twee organisten zijn ook de beide orgels van de Bovenkerk te beluisteren. Het concert begint op het Reil koororgel. Voor het koororgel is dit jaar een jubileumjaar. Alweer 25 jaar trekt het instrument mensen uit binnen- en buitenland naar de Bovenkerk. Zowel Ab Weegenaar als Sander van den Houten zijn solo te horen en te zien op dit orgel maar ook gezamenlijk. 

Is het koororgel in 25 jaar bekend geworden tot ver over de landsgrenzen, het hoofdorgel heeft wereldfaam. Ook op dit instrument zijn beide organisten solo en samen te horen. Op het programma staan werken van o.a. Bach, Zwart en Becker. 4-handig voeren ze werken uit van Mozart en Hesse.

Een unieke kans om deze organisten samen of alleen aan het werk te zien. Het concert begint om 20:00 uur, kerk open vanaf 19:30 uur. Kijk voor de toegangsprijzen en meer info op: www.debovenkerk.nl.

Huidige podcast host Annelynn en voormalig podcast host Sjoerd samen op de foto.
De podcast Gedachtebaas is genomineerd voor de landelijke 'Helemaal Humanitas Prijs'! Jij kan stemmen! Algemeen Ingezonden 17 uur geleden
Afbeelding
(video) Insluiper steelt geld bij cafe´ in Kampen video 17 uur geleden
Afbeelding
Het geheim van de smaakmakers Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
StemBand brengt in samenwerking met Marjan Hommes, Nederlandstalige muziek tijdens dinerconcert in de Stadsgehoorzaal Cultuur Ingezonden 20 uur geleden
Afbeelding
Musical Legally Blonde van start in de Stadsgehoorzaal (10 foto's) 10 foto's instagram 17 mei, 01:21
Afbeelding
Inleidende zitting: dodelijke steekpartij na ruzie bij bedrijf, sfeer in rechtbank grimmig 112 16 mei, 14:47

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.