Boaz Rahajaan.
Boaz Rahajaan. Foto: Henry Dijkman

Berkum ontvangt opgeleefd SDV Barneveld

· leestijd 1 minuut Sport

AMATEURVOETBAL - Berkum speelt zaterdag thuis tegen SDV Barneveld, dat bezig is met een curieus ‘achtbaanseizoen’. De Veluwse ploeg wendde in slechts enkele weken tijd dreigend degradatiegevaar af en is nu, na een soort wonderbaarlijke wederopstanding, zelfs zeer kansrijk voor de laatste periodetitel in de 4e Divisie D.

“Wij hebben nog een kleine kans om iets te halen dus we moeten winnen, maar Barneveld is altijd een lastige tegenstander”, kijkt Berkum-verdediger Boaz Rahajaan vooruit. “We zullen uit moeten gaan van onze eigen kracht, zoals in onze laatste wedstrijd bij Scherpenzeel, want toen waren we echt de bovenliggende partij.”

Geen paniek 

SDVB startte heel aardig met een vijfde plek in de eerste periodestand, maar stortte daarna in. De Barnevelders eindigden in de tweede periode zelfs als één na laatste en zakten op de totale ranglijst akelig naar de gevarenzone. Trainer Dick Kooijman kreeg het lek boven en het kwam ineens ook goed met het scorend vermogen. In de laatste competitiewedstrijd was SDVB te sterk voor DETO: 2-0. SDVB steeg met die overwinning naar de top van de periodestand.

Wisselvallige weken 

Berkum, dat in november bij SDVB met 0-0 gelijkspeelde, heeft wisselvallige weken achter de rug. Na de onverdiende 1-0 nederlaag bij AZSV volgde een terechte 1-4 zeperd tegen Rohda Raalte. Daarna verraste de ploeg van coach Eduard Lindeboom echter vriend en vijand door bij Scherpenzeel, de sterke nummer twee van de ranglijst, met 0-3 te winnen. De Zwollenaren kwamen daar op 0-1 toen Vince van den Anker een fout van de Scherpenzeelse keeper goed afstrafte en kort na rust maakte Walter Dias Nzasi er 0-2 van. Het geloof bij de thuisclub liep er daarna zienderogen uit. Met nog een kwartier te gaan kopte Lars Miedema uit een corner de 0-3 binnen en was het eerste thuisverlies voor Scherpenzeel in vijf maanden tijd een feit!

Grote kans

Berkum staat nu zesde op de ranglijst en heeft nog zicht op meer, maar moet dan wél SDVB opzij zetten. Dat wordt zeker niet gemakkelijk, want de opponent heeft niet alleen een grote kans op de derde periodetitel, maar beschikt ook over de op één na minst gepasseerde defensie van deze divisie. De krachtmeting tussen Berkum en SDV Barneveld op Sportpark De Vegtlust begint zaterdag om 14.45 uur.

Huidige podcast host Annelynn en voormalig podcast host Sjoerd samen op de foto.
De podcast Gedachtebaas is genomineerd voor de landelijke 'Helemaal Humanitas Prijs'! Jij kan stemmen! Algemeen Ingezonden 19 uur geleden
Afbeelding
(video) Insluiper steelt geld bij cafe´ in Kampen video 19 uur geleden
Afbeelding
Het geheim van de smaakmakers Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
StemBand brengt in samenwerking met Marjan Hommes, Nederlandstalige muziek tijdens dinerconcert in de Stadsgehoorzaal Cultuur Ingezonden 22 uur geleden
Afbeelding
Musical Legally Blonde van start in de Stadsgehoorzaal (10 foto's) 10 foto's instagram 17 mei, 01:21
Afbeelding
Inleidende zitting: dodelijke steekpartij na ruzie bij bedrijf, sfeer in rechtbank grimmig 112 16 mei, 14:47

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.