archiefbeeld
archiefbeeld Foto: Tennekes

Biestemarkt in Grafhorst

dinsdag 11 oktober 2022 9:00 t/m 17:00

GRAFHORST – In Grafhorst wordt jaarlijks de biestemarkt (beestenmarkt) gehouden. Het vee is al jaren niet meer te bekennen, maar het traditionele feest, dat uit 1333 stamt, wordt nog steeds gevierd. Dit jaar is dat op dinsdag 11 oktober van 09.00 tot 17.00 uur.

De bewoners van Grafhorst leven er weken naar toe omdat het echt een familiedag is. De kinderen sparen er lang van tevoren voor. Op de dag zelf mogen ze met dat geld, plus het geld van ouders, opa’s en oma’s, de markt op om er wat voor te kopen. Bij de koffie is een opgespoten hart of ander gebak zeer in trek en tussen de middag wordt er meestal (erwten)soep of patat gegeten.

De Grafhorsterweg is vanaf IJsselmuiden tot aan afslag Grafhorst afgesloten voor autoverkeer in verband met reconstructie van de Grafhorsterweg/N760. Wie naar de Biestemarkt wil komen doet dat bij voorkeur op de fiets. Voor auto’s is er de omleidingsroute via de Paralelweg. Parkeren kan op het haventerrein of langs de Provincialeweg ter hoogte van de Meenteweg.