Afbeelding
Foto: archiefbeeld

Lezing over verband tussen voeding en dementie

maandag 3 oktober 2022 19:30

KAMPEN - Het Alzheimer Trefpunt Kampen-Zwartewaterland houdt maandagavond 3 oktober een Trefpuntavond voor mensen met dementie, voor hun naasten en voor mensen die meer over Alzheimer willen weten. Op deze avond zal Pieter de Boer spreken over het verband tussen voeding en dementie. 

De Boer zorgde ruim 10 jaar voor zijn vrouw Grietje. Toen zij beland leek te zijn in de laatste fase van Alzheimer herkende ze bijna iemand meer, had ze ademhalingsproblemen en was ze een en al onrust. Pieter de Boer, voormalig procesdeskundige in de voedingsmiddelenindustrie, besloot zijn eigen koers te varen. Hij gaf Grietje onder andere verse groene thee en veel frisse lucht en hield een vast ritme aan. Hierdoor sliep ze ’s nachts door, stopte met dwalen en knapte enorm op. Zijn ervaringen hiermee waren aanleiding voor het schrijven van een handleiding: ‘Het wonder van Grietje, een praktische handleiding dementie.’ 

De avond begint om 19:30 uur in de Tuinkamer van restaurant MaGreet aan de Burgwal 45. Inloop vanaf 19:00 uur. 

Locatie