Hoes van de LP  Kleinkunstigheden & Enig Scheurwerk
Hoes van de LP Kleinkunstigheden & Enig Scheurwerk Foto: ontwerp Henk Jans

LP Presentatie Henk Jans Enzovoorts - support act Brothes in Folk

vrijdag 25 november 2022 20:30 t/m 23:00

Henk Jans Enzovoorts speelt de gehele L.P. Waarvan kant 1 akoestisch is en kant 2 elektrisch. De titel van de plaat is ‘Kleinkunstigheden & Enig Scheurwerk’zang/gitaar/mondharmonica, 

Henk Jansbas/contrabas, Heico Herweijerdrums/percussion, Roy Kieftenbeld

Pure kost in je moerstaal

Wie eens een concert wil bijwonen dat anders dan anders klinkt, is bij Henk Jans Enzovoorts aan het goede adres, want het geluid zal je bijblijven. Deze vindt zijn oorsprong in de Nederbeat en Nederblues van de sixties en seventies, maar is niet makkelijk in een hokje te plaatsen.De vaak verhalende Nederlandstalige teksten die Henk Jans schrijft gaan over allerlei facetten van het leven. Zijn nummers zijn onversneden en wars van commerciële conventies. Zij kunnen ontroeren, maar zijn dan weer tragikomisch te noemen en de ernst die van tijd tot tijd in de teksten doorklinkt wordt vaak vermengd met een ironische, luchtige ondertoon zodat ze niet zwaar op de maag liggen.

Support act: Brothers IN FOLK

Vijf mannen met een gedeelde liefde voor muziek treden deze avond op als support act van Henk Jans Enzovoorts. Folkmuziek met uitstapjes naar country en gospel, zoals Bob Dylan, Johnny Cash en Hank Williams. Meerstemmige muziek, ondersteund door vioolspel.

zang/gitaar/mondharmonica Joost van Wissen. zang/gitaar Feddo Veenstra. zang/viool Jan Rein Palland. banjo/mandoline Arjan. bas Derk.

Locatie