Het Marcia Bamberg Swing Quartet: John Ligthart (gitaar), Daniël Gueli (contrabas), Marcia Bamberg (zang) en Ronald Weel (gitaar)
Het Marcia Bamberg Swing Quartet: John Ligthart (gitaar), Daniël Gueli (contrabas), Marcia Bamberg (zang) en Ronald Weel (gitaar) Foto: Marcia Bamberg

Swing, dans, gitaren en romantiek met Gipsy jazz

zondag 27 november 2022 16:00

KAMPEN - De BlueZZ Club heeft in restaurant De Vier Jaargetijden voor zondag 27 november een optreden van het Marcia Bamberg Swing Quartet georganiseerd. Er wordt een ode gebracht aan Django Reinhardt en zijn Quintette du Hot Club de France. Er worden onder meer Franse en Engelse Gipsy jazz liedjes ten gehore gebracht. 

Gipsy (of Manouche) jazz is de eerste Europese jazzstijl die in de jaren dertig binnen de Roma-zigeuner gemeenschappen in Parijs ontstond. Het is een vermenging van Franse Musette, jazz- en swingmuziek uit Amerika en zigeunermuziek. Aanvang 16:00 uur. Het is mede mogelijk gemaakt door het heropeningsfonds van de gemeente Kampen. Kaarten zijn digitaal te bestellen via www.debluezzclub.nl.

Onder het mom van ‘Blues en jazz voor iedereen’ organiseert de BlueZZ Club optredens en bijeenkomsten om blues en jazz muziek op een laagdrempelige manier voor een breed publiek toegankelijk te maken. Dat gebeurt in bijzondere settings waarbij er ruimte is voor ontmoeting. Eigenlijk zoals dat in de jaren 1920 in jazz clubs gewoon was. Zowel blues als jazz is heel divers, maar met name jazz kan redelijk complex zijn. Dat geldt echter niet voor alle soorten jazz. Er is voor elke gelegenheid en voor iedere muziekliefhebber wel iets passends te vinden. Dat varieert van makkelijk in het gehoor liggende jazz tot complex polyritmische muziek met uitgebreidere solo’s. De BlueZZ Club helpt om dat te ontdekken.