Afbeelding
Foto: aangeleverd

Lezing over scheepswrakken en verdronken dorpen

donderdag 19 mei 2022 20:00

KAMPEN - Yftinus van Popta (35), een jonge archeoloog uit Flevoland, vond in de Noordoostpolder een groot aantal scheepswrakken. Door gegevens te koppelen wist hij de geschiedenis ervan te reconstrueren. Hij geeft er op dinsdag 10 mei een lezing over.

Van Popta promoveerde in 2020 op de verdronken dorpen van de Zuiderzee, verdwenen gemeenschappen uit de periode 1100-1400, toen ook Kampen bloeide. Aan de hand van kaarten en gevonden bodemresten in de polder kon hij zowel plaats als geschiedenis bepalen en nieuw licht werpen op de geschiedenis van ‘de voortuin van Kampen’. In zijn lezing ‘Een zee vol wrakken en verdronken dorpen’ vertelt hij over wat hij vond, maar vooral ook over de manier waarop.

De lezing wordt gehouden in de Van Mulkenzaal in de Stadskazerne. Aanvang 20:00 uur. Entree gratis voor leden historische vereniging ‘Jan van Arkel’. Niet-leden betalen een vrijwillige bijdrage.

Locatie