Afbeelding
Foto: Geert Bistervels

Concert Cappella Campen 21 mei in de Burgwal

zaterdag 21 mei 2022 20:00

Cappella Campen bestaat uit ongeveer 30 enthousiaste leden (bassen, tenoren, alten en sopranen) die graag bezig zijn met koormuziek op hoog niveau. Daarbij worden koorwerken uit alle stijlen van de klassieke muziekgeschiedenis beoefend. 

De organisatie vertelt: “We zingen stukken zowel a capella als met begeleiding. Ab Weegenaar is dirigent van het koor en Sander van den Houten is de vaste begeleider op het orgel. Voor alle stemgroepen zijn weer vacatures, dus wanneer je belangstelling hebt om mee te doen, kom gerust eens kijken, je bent van harte welkom, zie onze website.”

De inspiratie voor aankomend concert is de 460ste geboortedag van Jan Pieterszoon Sweelinck. Hij heeft prachtige psalmen gecomponeerd, waaronder Psalm 150 voor dubbelkoor. Willem Vogel was geïnspireerd door de muziek van Sweelinck. We zingen ook een aantal van zijn liederen.

Met werken van Fauré, Gounod en Duruflé maakt het koor het concert compleet. Dirigent: Ab Weegenaar. Organist: Sander van den Houten. Burgwal 60 Kampen. Zaal open: 19.30 uur. Aanvang: 20.00 uur. Kaarten € 15,- aan de zaal.

Dit is een partnerbijdrage van Capella Campen.

Locatie

  • Burgwalkerk

    Burgwal 60
    8261EP Kampen