Afbeelding
Foto: Wouter van Noort

Ierse folkgroep The Dubliners in De Burgwal

zondag 22 mei 2022 20:30

KAMPEN - De legendarische Ierse folkgroep The Dubliners komt zondag 22 mei naar De Burgwal. De groep noemt zich tegenwoordig The Dublin Legends, nadat zanger en voorman John Sheahan er in 2012 mee stopte. 

“Als The Dublin Legends het podium bestijgen, waan je je binnen een paar minuten in een gezellige Irish pub”, aldus de organisatie. “Het kloppend hart van de Ierse steden en dorpen, waar verhalen over stoere zeebonken, vurige romances en ongelukkige liefdes rond gaan onder het genot van een pint Guinness of een goed glas whiskey. Geen band kan dat authentieke en aanstekelijke sfeertje met zoveel geestdrift neerzetten als het viermanschap Seán Cannon, Gerry O’Connor, Shay Kavanagh en Paul Watchorn”. Folk-fans kennen de muzikanten wellicht beter onder de naam ‘The Dubliners’.

The Irish Rover

The Dublin Legends brengen Ierse folk zoals Ierse folk bedoeld is: puur en rauw vanuit het hart. De organisatie vervolgt: “Ze hebben geen blinkende decors en special effects nodig om indruk te maken; goede Folk draagt zichzelf. En dat bewijst het begaafde viertal keer op keer als ze met hun enthousiasme en ritme de zaal op stelten zetten. ‘Molly Mallone’, ‘Whiskey in the jar’, Seven Drunken Nights, The Irish Rover en ‘Dirty Old Town’, stuk voor stuk klassiekers die je wel mee móet zingen. Zes jaar na het 50-jarig jubileum van de fameuze Dubliners is die fameuze naam dan wel geschiedenis, maar heeft de band nog geen fractie ingeboet op zijn ongeëvenaarde stijl. Folk met hoofdletters.”

Zaal open: 19:30 uur. Aanvang: 20:30 uur. Online voorverkoop via www.deburgwal.com: € 26,50. Avondkassa: € 29,50. 

Locatie