Afbeelding
Foto: devliegendespeeldoos.com

Een musical oefenen èn uitvoeren in één dag

zaterdag 25 juni 2022 18:30

KAMPEN - Een musical oefenen èn uitvoeren in één dag! “Dat kan nooit,” is de eerste reactie van velen als ze horen dat theatergezelschap De Vliegende Speeldoos musicals in een dag oefent en uitvoert met een grote groep kinderen. Toch blijkt het te kunnen. Zes professionals op het gebied van acteren, zang, dans, doceren en techniek, stomen in één dag 81 kinderen van 4 t/m 12 jaar klaar voor een complete musical. Beleef het mee op zaterdag 25 juni in de VIA (Ichthus college) aan de Flevoweg 68 in Kampen. 

De musical heet ‘Esther’. Het leven van de mooie Joodse Esther loopt helemaal anders dan ze had verwacht. De ene dag woont ze bij haar pleegvader Mordechai. De volgende dag wordt ze meegenomen om als kandidaat mee te doen in een soort wedstrijd: wie wordt de nieuwe vrouw van de machtigste koning van de wereld: Ahasveros? Tegen alle verwachting in wordt Esther gekozen als de nieuwe koningin. Ze moet gaan wonen in het paleis van Perzië. Niet zo’n veilige plek voor een Joods meisje. Want Joden hebben vijanden in Perzië. Daarom houdt ze haar afkomst geheim.

 Ze heeft genoeg reden om bij de pakken neer te gaan zitten. Maar dat gaat niet. Want opeens is er nog een veel groter gevaar. Haman. Haman is de eerste minister en op een na machtigste man van het land. Hij wil Esthers familie en volk uitroeien en vaardigt daarvoor een wet uit van Meden en Perzen. Het Joodse volk is ten dode opgeschreven. Alle Joden worden doodsbang. Wie zal nu nog iets kunnen doen? Mordechai spoort Esther aan om haar volk te redden. Lukt het Esther en durft zij iets te doen om het lot van haar volk te keren? 

De musical begint om 18:30 uur. Gratis entree. Er wordt een collecte gehouden door Kerk in Actie voor kinderen in de knel.   

Locatie