Afbeelding
Foto: Pixabay

Plantexcursie naar Katwijk

zaterdag 25 juni 2022 8:30

KAMPEN - De plantenwerkgroep van Natuurvereniging Ijsseldelta gaat zaterdag 25 juni een kijkje nemen in het duingebied bij Katwijk. Bij Katwijk stroomt de Oude Rijn in zee, ooit een belangrijke oorzaak van het hoge kalkgehalte in het duinzand in dit gebied. En waar kalk aan de oppervlakte zit is de flora meestal erg soortenrijk.

Hier liggen bijzondere gebieden als Berkheide (zuidelijk van Katwijk) en de Coepelduynen (ten noorden). Beide gebieden zijn bijzonder qua flora en zeer soortenrijk.

Verzamelen om 8:30 uur op het parkeerterrein bij het gemeentehuis aan het Burgemeester Berghuisplein. De excursie duurt de hele dag. Wie mee wil moet zich uiterlijk donderdag 23 juni opgeven bij Niels Jeurink via niels.jeurink@gmail.com.

Locatie