Afbeelding
Foto: archiefbeeld

Vocaal Ensemble Magnificat zingt muziek van Pachelbel

zaterdag 25 juni 2022 20:00

KAMPEN – Vocaal Ensemble Magnificat geeft zaterdag 25 juni een concert in de Bovenkerk. Het programma besteedt aandacht aan Johann Pachelbel (1653 - 1706) en zijn relatie met de familie Bach, die op wederzijdse waardering en vriendschap gebaseerd was. 

Johann Pachelbel was een invloedrijk organist, muziekpedagoog en componist. Zijn oeuvre komt niet veel voor in concertprogramma’s; het publiek is vaak alleen bekend is met zijn Canon in D. “Pachelbel biedt veel meer: een schat aan instrumentale en vocale muziek. Hij heeft met zijn verfijnde stijl ook de muziekliefhebber van vandaag zeker iets te bieden”, aldus dirigente Margreet Verboom. Bij de opbouw van het programma heeft Pachelbels persoonlijke voorkeur voor het kerklied een rol gespeeld. Zo staan onder meer enkele van zijn cantates op het programma. Daarnaast klinken er orgelsoli op het koororgel en is er samenzang.

Het ensemble Florilegium Musicum dat bekend staat om een ‘authentieke’ uitvoering van muziek uit de barok, werkt mee aan dit programma. Dit professionele ensemble heeft zich ontwikkeld tot een gewaardeerd internationaal orkest met gespecialiseerde barokmusici, die historische instrumenten of kopieën daarvan bespelen.

Het concert begint om 20:00 uur. Deuren open om 19:30 uur. Entree: 10; jeugd tot 17 jaar € 5; gezinskaart 25.

Locatie