Leuke workshop leren Cardsleeve/pasjeshouder maken in 1 dag!
Leuke workshop leren Cardsleeve/pasjeshouder maken in 1 dag! Foto: Ilona Prins

Leuke workshop leren Cardsleeve/pasjeshouder maken in 1 dag!

zaterdag 2 juli 2022 10:00 t/m 15:30

Workshop leren Cardsleeve/pasjeshouder maken in 1 dag op zaterdag 02-07-2022. 

Waar: in het gezellige atelier van Kurashi Design aan de Houtzagerssteeg 7 Kampen. 

De workshop duurt van van 10 uur tot 15:30 uur. Koffie en thee inclusief, lunch eigen rekening. 

Kosten: Cardsleeve: inclusief leer, gebruik gereedschap, koffie & thee € 95,-.

Meedoen? Stuur dan snel een mailtje naar Ilona Prins:  ilona@kurashidesign.nl 

Wat leer je allemaal op deze dag? 

Tijdens deze workshop leer ik je alle basis-vaardigheden van het professioneel ambachtelijk met de hand stikken van leer. Met deze vaardigheden kun je zelf verder aan de slag. Je maakt tijdens deze workshop een cardsleeve voor je bankpasjes. Ik vertel je over het leer dat we gebruiken, laat je kennismaken met de basisgereedschappen en ik leer je de ambachtelijke techniek van het handstikken met de zadelmakerssteek. Tijdens deze workshop leer je hoe je de randjes mooi ambachtelijk afwerkt dmv ‘burnishing’.

Vaardigheden die aan de orde komen:

Leer snijden mbv een patroon (patronen zijn al klaar)opruwen en lijmen van het leergaten slaan met pricking iron; techniek en valkuilennaald en draad prepareren met bijenwas en paraffine washet gebruik van de stitchingclamp en uitleg div. soortenhandstikken mbv de zadelmakerssteek; techniek en valkuilenranden mooi afwerken: edge beveling en edge polishing/burnishing.

Meer info over workshops bij Kurashi: : https://www.kurashidesign.nl/workshops