Afbeelding
Foto: aangeleverd

Stoomdag met Tapijtmuseum als gast

zaterdag 2 juli 2022 10:00 t/m 16:00

MASTENBROEK - Op zaterdag 2 juli wordt de Olde Mesiene van het Oude Stoomgemaal Mastenbroek in werking gesteld. De Olde Mesiene is die dag onder stoom en ook gemaal Veneriete van het waterschap is open. Dit dag zijn vrijwilligers van het Tapijtmuseum uit Genemuiden te gast met een expositie. Zij vertellen de bezoekers wat er allemaal in hun museum is te zien en te beleven. Locatie: Kamperzeedijk 7 te Genemuiden.

De gemalen zijn open van 10 tot 16 uur. De toegang is gratis, maar een kleine donatie wordt gewaardeerd. Ook het bezoekerscentrum, waar men voor een kopje koffie, thee, fris en wat lekkers terecht kan, is dan open. De nieuwe museumgids en de folder welkom in Genemuiden is daar gratis verkrijgbaar.

Om het gemaal draaiende te houden is een aantal vrijwilligers regelmatig in de weer om te zorgen voor het onderhoud. Deze vrijwilligers zoeken nieuwe collega’s zodat kennis en kunde kunnen worden overgedragen en er meer handjes zijn om de machines in een goede conditie en draaiende te houden. Op deze dag kan men ook daarover met vragen terecht.

Locatie