Afbeelding
Foto: aangeleverd

Gek op je Brein in ’t Ukien

donderdag 29 september 2022 18:00

KAMPEN - Hoe ga je om met stigma in de GGZ? Wat merk je van vooroordelen bij psychische problemen en hoe ga je er mee om? In hoeverre heb je last van het “label” dat je hebt gekregen en hoe anderen daar tegenaan kijken? En kun je ook invloed hebben op het “hokje” waar je in bent gestopt? 

Als bovenstaande vragen herkenbaar zijn, of als er andere vragen zijn rondom het thema stigma en de hokjes waarin iemand geplaatst kan worden als er psychische problemen zijn, dan is eerste themabijeenkomst van “Gek op je Brein” op 29 september in MFC ’t Ukien een bezoek waard. 

De avond is georganiseerd door mensen die zelf ervaring hebben in de GGZ, in samenwerking met de RIBW en WijZ. Na de start om 18:00 uur met soep en broodjes gaan twee ervaringsdeskundigen, Colin Kouffeld en Leonie van Gijssel, hun verhaal delen en vertellen hoe zij met hokjes en vooroordelen omgaan. Daarna is er nog ruimte om met elkaar hierover in gesprek te gaan.

Aanmelding is niet nodig, deelname is gratis. Aan de consumpties (niet verplicht) zijn wel kosten verbonden. Een kopje soep kost € 2,50 en een broodje € 1,25.