Afbeelding
Foto: aangeleverd

Concert Cappella Amsterdam en pianist Julien Libeer in Broederkerk

zaterdag 11 februari 2023 20:15

KAMPEN - Cappella Amsterdam en de Belgische toppianist Julien Libeer komen op zaterdag 11 februari naar Kampen. Met het programma The Well-Tempered Songbook zijn zij te horen in de Broederkerk met een reis door zeven eeuwen polyfonie, met Bachs Das wohltemperierte Klavier als leidraad.

Julien Libeer: “Ik was ten tijde van corona druk bezig met een studie van Das wohltemperierte Klavier van Bach, en mij viel op dat het een zodanig scharnierwerk is in de westerse muziekgeschiedenis, een zodanige samenvatting op wat ervoor kwam en een blik op wat gaat komen, dat ik dacht, laat ons misschien eens proberen een soort panoramisch programma te maken waarin klavier, polyfonie en vocale polyfonie elkaar de hand reiken.”

In het programma speelt Libeer een combinatie van preludes en fuga’s uit Bachs “compositiehandboek”. De vocale werken, uitgevoerd door 24 zangers van Cappella Amsterdam, omvatten werken van onder meer Felix Mendelssohn, Johannes Brahms, Josquin des Prez en David Lang, wat het geheel een ‘panoramische’ ervaring op polyfonische muziek geeft voor de bezoeker.

Daniel Reuss, chef-dirigent van Cappella Amsterdam: “In de programmering hebben we niet voor Bach gekozen, want dat zou natuurlijk dubbelop zijn, maar wel voor stukken waarbij er bijna altijd sprake is van polyfonie.”

Aanvang 20:15 uur.