Afbeelding
foto aangeleverd

Oekraïens ensemble The Gregorian Voices zingt in De Burgwal

donderdag 2 maart 2023 20:30

KAMPEN - Het uit Oekraïne afkomstige The Gregorian Voices geeft op 2 maart 2023 een concert in De Burgwal. The Gregorian Voices toert al ruim 10 jaar door heel Europa. Onder artistieke leiding van Oleksiy Semenchuk zingen de acht Oekraïense solisten originele Gregoriaanse liederen. 

Gekleed in traditionele monnikshabijten weet het koor een mystieke sfeer te creëren, waarbij het publiek door de wereld van de religieuze muziek van de Middeleeuwen reist. Het eerste deel van het programma vermeldt gregoriaanse koorzang, orthodoxe kerkmuziek en liederen en madrigalen uit de renaissance en de barok. 

Het tweede deel van het concert bestaat uit klassieke popmuziek met nieuwe arrangementen in Gregoriaanse stijl, zoals onder andere ‘Knocking on heaven’s door’ van Bob Dylan, ‘Hallelujah’ van Leonard Cohen, ‘Thank you for the Music’ van ABBA, ‘Sound of Silence’ van Simon and Garfunkel, ‘Sailing’ van Rod Stewart, ‘Bohemian Rhapsody’ van Queen en ‘Ameno’ van ERA.

Kaarten zijn vanaf nu te koop via www.deburgwal.com

Aanvang 20:30 uur.

Locatie