Afbeelding
Foto: aangeleverd

Het Oude Stoomgemaal zoekt vrijwilligers en dat is geen grap!!

zaterdag 1 april 2023 10:00 t/m 12:00

MASTENBROEK - Aan de Kamperzeedijk 7 staat Rijksmonument Het Oude Stoomgemaal Mastenbroek uit 1856. Het gemaal is destijds gebouwd om polder Mastenbroeker te bemalen en heeft dienstgedaan tot 1961 toen een elektrisch gemaal de functie overnam. De vrijwilligers die het gemaal onder stoom draaiende houden zoeken nieuwe collega’s zodat kennis en kunde kunnen worden overgedragen en het gemaal ook in de toekomst kan blijven draaien.

Het gaat daarbij om allerhande werkzaamheden, zoals techniek, onderhoud gebouw, schilderwerk, tuinonderhoud, catering, poetsen van koper enz. Op zaterdag 1 april (geen grap) is er van 10 tot 12 uur een open morgen. Vrijwilligers zijn dan aan het werk en kunnen uitleggen wat zij doen, wat er van hen te leren is en hoe en waaraan men kan meewerken.

Wie geïnteresseerd is maar op zaterdag 1 april verhinderd is te komen, kan een e-mail met naam en telefoonnummer sturen naar info@stoomgemaal.nl. De vrijwilligerscoördinator neemt dan telefonisch contact op.