Lucette van den Berg
Lucette van den Berg Foto: Lucette van den Berg

Concert Lucette van den Berg. A shtim fun harts: Jiddisch van hart tot hart

woensdag 19 april 2023 20:00 tot 18:16

In de week waarin we de bevrijding van Kampen herdenken, vieren we dit met een speciaal concert. Lucette van den Berg, (geen onbekende in Kampen, want ze woonde hier een periode), komt Jiddische liederen zingen in de Buitenkerk.

In deze veranderende wereld, waarin het lijkt alsof iedereen recht tegenover elkaar staat zingt Lucette een programma waarin de zachte tedere stem van het hart duidelijk doorklinkt.

Het programma: ‘A shtim fun harts’ is een ode aan de liefde en de veerkracht van het hart, soms verstild, dan weer hoopvol en zelfs uitgelaten. Een programma vol passie, zelfreflectie en humor. Lucette zingt en begeleid zichzelf op de piano in traditionele en moderne Jiddische en Sefardische liederen van haar eigen hand, maar ook van Beyle Schaechter-Gottesman, Mikhoel Felsenbaum, met wie zij beide heeft samengewerkt en van anderen.
Lucette van den Berg startte haar studie klassiek zang aan het conservatorium van Zwolle. Gaandeweg specialiseerde zij zich in de Jiddische taal en muziek. Zij volgde masterclasses bij specialisten op dit gebied in Weimar.

Het programma wordt georganiseerd vanuit Vorming & Toerusting Kampen en IJsselmuiden.

Het vindt plaats in de Buitenkerk op woensdag 19 april 2023. De toegangsprijs is €5,-

De contactpersoon is Gerhanne van Dijk, gerhannevandijk@hotmail.com, 038-3377247. Voor de organisatie is het fijn om te horen dat u komt.

Locatie