Afbeelding
Foto: De Haven

Repair Café

zaterdag 22 april 2023 9:30 tot 12:00

Welkom in ons Repair Café! 

Wat is een Repair Café? 

De plek waar we kapotte apparaten en kleding repareren. 

Samen met onze vrijwilligers repareren we hier kosteloos uw apparaten en kleding. Dus, we kijken met elkaar naar het probleem, bespreken het en proberen het vooral ook met elkaar op te lossen. 

PS. Het is dus geen reparatiewerkplaats waar u een kapot apparaat inlevert en later weer ophaalt. We gaan samen aan de slag! 

Ons uitganspunt is rentmeesterschap. Met elkaar hebben we de taak om onze aarde zo goed mogelijk door te geven aan degenen die na ons komen. Door overconsumptie ontstaat een enorme afvalberg en worden grondstofvoorraden uitgeput. Ook kapotte apparaten waar soms weinig aan mankeert, danken we af. Dat geeft verlies van kostbare grondstoffen en veroorzaakt een vervuilende afvalberg. Met onze reparaties proberen we een steentje bij te dragen aan het verminderen van die afvalberg. 

Ook levert het direct voordeel op omdat geen nieuw apparaat hoeft te worden gekocht. 

Niet alles kan worden gerepareerd. Computers en beeld- en geluidsapparatuur bijvoorbeeld. Hier zijn vaak speciale onderdelen voor nodig. 

Met stofzuigers, strijkijzers, broodroosters, mixers, verlichting, keukenapparatuur enzovoort, wagen we graag een poging om ze een tweede leven te geven! 

Kapotte kleding, die het repareren nog waard is, willen we ook proberen te maken. 

Een vrijwillige bijdrage is uiteraard welkom. 

Kom gerust eens binnen aan de Oudestraat 230 in Kampen en vraag naar de mogelijkheden.

Locatie