Afbeelding
Foto: Restaurant MaGreet

Thema-avond van Alzheimer Trefpunt Kampen

maandag 3 april 2023 19:30

KAMPEN - Het Alzheimer Trefpunt Kampen houdt maandagavond 3 april weer een Trefpuntavond voor mensen met dementie en hun naasten en voor mensen die meer over Alzheimer willen weten. Het thema van deze avond is ‘De kracht van herinneringen’.

Annemarie Bolder van Ergoworld spreekt over de kracht van positieve herinneringen. Het gericht ophalen van deze herinneringen kan de dagelijkse contactmomenten in het omgaan met mensen met dementie helpen verbeteren. Zij praten vaak graag over vroeger, omdat juist de persoonlijke herinneringen uit hun jongere jaren het langst bewaard blijven. Het ophalen van herinneringen doet een beroep of op wat mensen nog wél weten en kunnen. Het vergroot hun zelfvertrouwen en vormt de basis voor de mooie contactmomenten van vandaag.

Aanvang 19:30 uur. Locatie: de Tuinkamer van restaurant MaGreet, Burgwal 45.