Afbeelding
Foto: aangeleverd

Boodschappen doen zonder plastic

zaterdag 27 mei 2023 9:30 tot 11:30

KAMPEN - Tegenwoordig lijkt het bijna onmogelijk om een lege afvalbak te hebben. Burgerbeweging Zero Waste Nederland laat zien dat het kan. In het kader van de Week Zonder Afval houdt ze op 27 mei ‘Zero Waste Tours’ op meer dan 30 locaties, waaronder Kampen. Tijdens deze wandeltour laat Nelleke van de Zandschulp zien hoe er verpakkingsvrij boodschappen gedaan kunnen worden bij lokale ondernemers.

Nelleke: “We kunnen niet langer onze ogen sluiten voor de impact van plastic vervuiling op onze planeet en onze gezondheid. Door minder plastic afval thuis te maken, dragen we allemaal ons steentje bij aan een betere wereld. Vorig jaar was het animo zo groot dat we twee tours hebben georganiseerd. Mensen zijn enthousiast en ervaren een duwtje in de rug om eens op een andere manier boodschappen te doen.”

Elisah Pals, oprichter van Zero Waste Nederland, is het hier volledig mee eens. “Veel spullen die we weggooien hebben geen nieuwe bestemming en eindigen op de grote hoop of in de verbrandingsoven. Dit heeft een negatieve invloed op onze kwaliteit van leven. Door het meebrengen van je eigen broodzak, bakje, beker en tasjes begin je thuis met het verkleinen van de afvalberg.”

Veel mensen willen graag hun steentje bijdragen, maar weten niet goed waar te beginnen. “In Kampen zijn er veel winkels die graag meewerken aan duurzaam, bewust en plasticvrij boodschappen doen en waar je niet raar wordt aangekeken als je bijvoorbeeld je eigen verpakking meebrengt”, zegt Nelleke van de Zandschulp. Tijdens de Zero Waste Tour in Kampen deelt ze dan ook graag haar tips en ervaringen met deelnemers, maar ook de ondernemers zullen vertellen over het aanbod in hun winkel.

De Zero Waste Tour in Kampen vindt plaats op zaterdag 27 mei van 09:30 tot 11:30 uur. Wie ook verpakkingsvrij en duurzaam boodschappen wil gaan doen en leren hoe dit het beste aangepakt kan worden, kan zich aanmelden via https://www.eventbrite.nl/e/tickets-zero-waste-wandeltour-kampen-609777981357.