Afbeelding
Foto: aangeleverd

Concert Harm Hoeve in Bovenkerk

maandag 29 mei 2023 20:00

KAMPEN - Op maandag 29 mei tweede Pinksterdag, geeft organist Harm Hoeve uit Rouveen om 20:00 uur een concert op de beide orgels van de Kamper Bovenkerk.

Op het koororgel speelt van Johann Sebastian Bach een feestelijk Preludium en het Concerto in a-moll. Op het hoofdorgel gaat het verder met twee bewerkingen van Pinksterliederen van Feike Asma, gevolgd door de derde Sonate van Mendelssohn en de suite ‘Canticle of Rose’ van Ridout Alan. Dit werk gaat over de drieëenheid. Tot besluit klinken een feestelijk Sortie van Léfébure-Wély en een koraalfinale van de concertgever zelf.

Vanwege de restauratie van de Bovenkerk zijn de beelden van het orgel gehaald en in de kerk geplaatst. Toegangsprijzen en verdere info staan op www.debovenkerk.nl