Cantatedienst

zondag 11 juni 2023 17:00 tot 18:00

Op 11 juni wordt om 17.00 u in De Burgwal, Burgwal 60 te Kampen Herz und Mund und Tat und Leben (BWV 147) uitgevoerd. Ruim een maand na Bachs aantreden als Thomascantor te Leipzig in 1723 wordt het vrijdag 2 juli, een kerkelijke feestdag, Mariae Heimsuchung (Maria Bezoek, Visitatie), één van de Mariafeesten die de lutherse liturgische kalender had gehandhaafd. Op deze dag wordt herdacht dat de van Jezus zwangere Maria haar veel oudere verwante (nicht?) Elizabeth bezoekt, die zwanger is van een kind dat later als Johannes de Doper de wegbereider voor Jezus zal worden.

Voorganger in deze dienst is ds Hans Slotman, als predikant verbonden aan de Nederlandse Gereformeerde Kerk te Kampen. Het Bachkoor en -orkest staan onder leiding van Sander van den Houten. Het Zwier van Dijkorgel wordt bespeeld door Ab Weegenaar. Als solisten werken mee Nanette Mans - sopraan, Franske van der Wiel - alt, Albert van Ommen - tenor en Lars Terray - bas.