Afbeelding
Foto: actie.orangebabies.nl

Themadienst ‘Orange Babies’ in De Bron

zondag 11 juni 2023 9:30

IJSSELMUIDEN - Op zondag 11 juni staat bij De Bron in IJsselmuiden de kerkdienst in het teken van het schoolproject van Orange Babies in Namibië. In afgelopen februari/maart bezochten enkele Bronleden dit project en deden ze diverse werkzaamheden, zoals het plaatsen van een tijdelijke noodkeuken. 

Afgelopen jaren hebben deze ‘bouwers’ en initiatiefnemers Henk en Annette Rigterink en Aske van Enk, ook binnen De Bron, verschillende acties gehouden voor dit project. Ze willen in deze school een nieuwe keuken en een eetruimte voor de kinderen realiseren. Vanuit De Bron zijn goed ondersteund door gemeenteleden, diaconie en thuiswerkgroep. “Daarom willen we nu de gemeente en belangstellenden informeren over wat er tot nu toe gedaan is met deze gelden en wat er nog verwacht kan worden”, aldus Henk. “Op dit moment zijn alle muren opgetrokken van het gebouw waarin een keuken, eetzaal en sanitaire voorzieningen zullen komen. De Community Mothers kunnen straks beschikken over een goed ingerichte keuken en de circa 600 kinderen eten dan in een overdekte ruimte, waarin ze beschut zijn tegen de brandende zon en het stuifzand. Al met al een enorme verbetering!” 

In de kerkdienst van 11 juni (aanvang 09:30 uur) is Baba Sylla, de oprichter van Orange Babies, aanwezig om iets te vertellen over de achtergrond, het ontstaan en de doelstelling van Orange Babies. Aansluitend geven Henk, Annette en Aske een foto/filmpresentatie over hun reis en het project. De dienst krijgt een Afrikaans tintje, onder andere door het zingen van enkele psalmen in het Zuid-Afrikaans. Ook zullen vier koperblazers van Euphonia uit Wilsum een muzikale bijdrage leveren. In de dienst wordt er ook gecollecteerd voor Orange Babies. In de hal van de kerk hangen de bouwtekeningen van het project. Na de dienst is er koffie waarbij er gelegenheid is om vragen te stellen. 

Kijk verder op https://actie.orangebabies.nl/actie/vrienden-voor-jan