Afbeelding
Foto: ontheemden@kampen.nl

Open azc-dag Dronten

zaterdag 23 september 2023 13:00 tot 16:00

DRONTEN - Tijdens nationale burendag op zaterdag 23 september wordt er een open azc-dag georganiseerd door het COA. Ook de locatie in Dronten doet mee. Op deze dag openen azc-locaties tussen 13 en 16 uur hun deuren voor omwonenden en andere bezoekers. Iedereen is welkom om een kijkje te komen nemen, een kopje koffie of thee te drinken en bewoners en medewerkers te ontmoeten om zo een indruk van het dagelijks leven in een azc (asielzoekerscentrum) te krijgen.

Er worden rondleidingen, workshops en kinderactiviteiten georganiseerd. Daarnaast kunnen medewerkers en bewoners meer vertellen over activiteiten en programma’s binnen en buiten het azc. Ook andere organisaties zijn aanwezig om meer te vertellen over hun werkzaamheden op de opvang locatie: de toelating, registratie, opvang en begeleiding van asielzoekers naar een woning in Nederland of terug naar hun land van herkomst.