Oudestraat 98 werd in de 18e eeuw door opeenvolgende koloniale families bewoond.
Oudestraat 98 werd in de 18e eeuw door opeenvolgende koloniale families bewoond. Foto: aangeleverd

Stadswandeling Kampen koloniaal

zaterdag 23 september 2023 19:00

KAMPEN - Zaterdagavond 23 september start cultuurZIEN om 19:00 uur op de Koornmarkt een stadswandeling over het koloniale verleden van Kampen.

Op de plek van Villa Koornmarkt was vanaf 1828 een chique opleidingsinstituut voor planterskinderen en dat was niet de enige kostschool in Kampen, waar kinderen uit de tropen een Europese opvoeding kregen. Wandelend langs de Oudestraat kan bijna huis-aan-huis iets verteld worden over bewoners en hun band met één van de Nederlandse koloniën. Zeker in de 19e eeuw vestigden zich landeigenaren, ambtenaren en militairen na hun tropenjaren in de Kampen. Opvallend zijn enkele huizen waarin opeenvolgende koloniale families woonden. 

Deelname kost 10€. Aanmelden via kunst@cultuurzien.nl of via (038)331 10 24. Kijk voor meer informatie op www.cultuurzien.nl