Afbeelding

Oplegger bij dodelijk ongeval was te lang

112

ZWOLLE (JPZ) ? De oplegger van de boer die betrokken was bij het dodelijk ongeval in 's-Heerenbroek in oktober vorig jaar was te lang. Dat beweert het Openbaar Ministerie. Ook was het landbouwvoertuig niet van de benodigde markeringslichten of -reflectoren voorzien.


De zaak diende donderdag bij de rechtbank in Zwolle. Die hield de zaak aan op verzoek van de advocaat van de 25-jarige Zwollenaar A.W. De man wilde met zijn tractor met oplegger op 9 oktober tegen half negen in de avond net de Zwolseweg verlaten toen zijn voertuig deels op de linker rijbaan kwam. Een tegemoetkomende wagen knalde tegen de oplegger en botste erna frontaal tegen een andere auto. In die tweede wagen zaten drie vrouwen die allemaal gewond raakten. De bestuurder van de auto die tegen de oplegger kwam, bezweek aan zijn verwondingen.

De bestuurder van het landbouwvoertuig is dood door schuld ten laste gelegd. Hem wordt onoplettendheid verweten, maar ook dat hij zich niet aan de regels hield. De oplegger was volgens het OM 12, 4 meter lang. Dat terwijl 12 meter de maximaal toegestane lengte is. Ook was de oplegger amper zichtbaar in het donker. De advocaat had het dossier nog niet ontvangen en wilde enkele zaken nader uitgezocht hebben. In november wordt de zaak vermoedelijk wel inhoudelijk behandeld.