Afbeelding

Jong Talent in De Burgwal - Nieuwe Geluiden

donderdag 27 februari 2020 0:00

Op zondagmiddag 15 maart a.s. wordt om 15.00 uur de aftrap gegeven voor onze nieuwe serie “Jong Talent in De Burgwal”. Tijdens het eerste concert in deze reeks hebben we twee bijzondere jonge solisten uitgenodigd: Dante en Zohra Jongerius uit Zoetermeer. Dante studeert blokfluit en traverso aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag en Zohra volgt aan hetzelfde instituut de School voor Jong Talent en bekwaamt zich op viool en barokviool.

Eerder al konden we van hun spel genieten toen zij in De Burgwal het afscheid van hun opa, ds. Bart Gijsbertsen, muzikale luister bijzetten. Ook bij de drukbezochte presentatie van diens nieuwste boek, enige weken geleden in Open Hof, gaven zij blijk van hun kunnen.

We zijn er trots op beide jonge musici op ons podium te mogen verwelkomen. De leerweg die zij tot nu toe zijn gegaan is indrukwekkend en belooft veel voor de toekomst. Op het programma staan werken van o.a. Corelli, Telemann, Bach en Vivaldi voor blokfluit, traverso en viool solo, maar Dante en Zohra zijn ook samen én met begeleiding van Sander van den Houten op klavecimbel te horen.

De toegang tot dit concert is gratis; aan de uitgang houden we een collecte. Na afloop is er gelegenheid om onder het genot van koffie of een drankje elkaar en de solisten te ontmoeten. U en jij bent van harte welkom bij deze Nieuwe Geluiden in De Burgwal!