Afbeelding

Zeven CDA-afdelingen, waaronder die van Zwartewaterland, houden 20 februari een bijeenkomst in de Koperen Hoogte in Zwolle. Het thema is 'z

zaterdag 11 februari 2017 0:00

"Een van de belangrijkste thema’s voor de komende Tweede Kamerverkiezingen", aldus de partij. "Veel kiezers laten de keuze in het stemhokje mede bepalen door dit onderwerp." Een tiental forumleden gaat deze avond daarom in gesprek met de inwoners uit de regio Zwolle.
Twee van deze forumleden zijn kandidaat namens het CDA voor de Tweede Kamerverkiezingen. Hilde Palland, de in Kampen geboren en getogen regionale kandidaat van het CDA op plek 21, spreekt over aanbestedingen in de zorg. Nummer 3 op de lijst, René Peters, vertelt over zijn ervaringen als wethouder in Oss, met name op het gebied van jeugdzorg. Zorgondernmer Gosse Noppert en CDA wethouder Geert Meijering, beide uit Kampen, zitten in het forum.
De avond wordt georganiseerd door zeven CDA afdelingen, maar de avond is niet alleen voor CDA-leden, aldus organisator Niek Gosker. “We willen juist een open discussie, waar zeker ook ruimte is voor een ander politiek geluid, maar niet alleen politici zijn aanwezig op de avond. We hebben er bewust voor gekozen om de diverse aspecten van de zorg op de avond aan bod te laten komen. Zo is niet alleen Gosse Noppert, maar ook Marianne van der Sloot van verzekeraar VGZ aanwezig, en Hans van Andel van GGZ organisatie Dimence. Ook zal Jans Tabak namens de Rabobank een financiële visie op de zorg geven.”
De avond, die om 19.30 begint, wordt geleid door Danny Pol. De entree is gratis.