Afbeelding
Tennekes

De eerste van Dijk Bikes e-bikes voor de HanzeTour (6 foto's)

Algemeen

Donderdagmorgen 31 oktober 2019 was burgemeester Koelewijn aanwezig bij de aankomst van de Kamper Kogge met bijzondere Hanzelading; de eerste van Dijk Bikes e-bikes voor de HanzeTour (meerdaagse fietsreizen van Hanzestad naar Hanzestad). Hij nam daarna de eerste fietssleutel uit handen van Hendrick Avercamp (Michel van Dijk) in ontvangst.

Kampen heeft door de eeuwen heen met overheden en de verschillende bisschoppen van Bisdom Utrecht altijd zeer eigenzinnige relaties gehad. Burgemeester Koelewijn legde uit waarom deze relaties toen, nu en in de toekomst, voor de welvaart van heel Nederland van belang zijn.

Tevens verklaarde hij waarom Kampen het Bisdom Utrecht nog wat verschuldigd is. De Kamper Kogge bracht symbolisch goedmakertje aan land brengen dat later die middag in de Utrechtse Domkerk aan Maarten van Rossem werd overhandigd.

Van Rossem gaf 's middags in de Domkerk een hoorcollege over de Hanze. Daarna was er de mogelijkheid om Maarten van Rossem en een aantal bekende Oost-Nederlanders zoals de oud Tour-deelnemers Theo de Rooij, Henk Lubberding en Rob Harmeling in het Domcafé te bevragen over het belang van ‘ouwe schuiten en moderne fietsen’.

De initiatiefnemer is HanzeTour.com, een nieuwe Nederlandse fietsreisorganisatie en partner van route.nl.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.