Afbeelding

KHC gaat voor nieuwe driepunter

· leestijd 1 minuut Sport

KAMPEN - Voor KHC staat er zaterdag weer een belangrijk duel op het programma. Om de weg omhoog verder in te slaan dient de ploeg van Herman Oosterhaar af te rekenen met concurrent DZC ’68.

Bij KHC is de zon weer gaan schijnen. Afgelopen zaterdag werd met 1-4 afgerekend met concurrent Hierden. Een week eerder werd de stijgende lijn al ingezet met de bekerstunt tegen DETO. De hoofdklasser werd met 1-0 verslagen en uit het bekertoernooi gegooid.

Zaterdag wil KHC de zegereeks voortzetten tegen DZC. De ploeg uit Doetinchem heeft twee punten meer dan KHC. De Kamper eersteklasser staat samen met Hierden onderaan in de eerste klasse D met vier punten. De zege tegen Hierden was cruciaal en zorgde voor vertrouwen bij KHC. “Zaterdag stond er een team van winnaars in het veld. Dit geeft de burger moed”, aldus trainer Oosterhaar.

DOS Kampen boekte maar liefst vier zeges op rij en wacht zaterdag een pittige uitdaging met het uitduel tegen DFS Opheusden. Deze ploeg staat op een tweede plek in de eerste klasse D. Go-Ahead boekte afgelopen zaterdag een verdienstelijk resultaat met een remise tegen koploper SVZW. Zaterdag reist Go-Ahead af naar Bennekom voor een uitduel bij de nummer vier in de competitie. De Kamper ploeg bewaart goede herinneringen aan de laatste uitbeurt in Bennekom. In de nacompetitie versloeg Go-Ahead Bennekom overtuigend met 0-3.

Een klasse lager moet IJVV het opnemen tegen Enter Vooruit. De IJsselmuidenaren zijn zeven wedstrijden ongeslagen, maar door verschillende remises moet de ploeg genoegen nemen met een plek in de middenmoot. IJVV staat zesde in de tweede klasse H met dertien uit negen duels. Enter Vooruit bekleedt een vierde positie en heeft twee punten meer.

In de vierde klasse D is ’s-Heerenbroek de grote verrassing dit seizoen. De ploeg van de trainers Freddy van den Burg en Carlo Bergsma staan met twintig punten op een zeer verdienstelijke tweede plek. Koploper Dieze West en de nummer drie ’t Harde hebben evenveel punten. Zaterdag wacht het thuisduel bij WZC Wapenveld, de nummer vier in de competitie. Deze ploeg heeft drie punten minder dan ’s-Heerenbroek.

Programma 10e speelronde

Eerste klasse D

DFS Opheusden – DOS Kampen 14.30 uur

KHC – DZC ’68 14.30 uur

Bennekom – Go-Ahead Kampen 15.00 uur

Tweede klasse H

Enter Vooruit – IJVV 14.30 uur

Vierde klasse D

VEVO – VV Kampen 14.30 uur

Zalk – SEH 14.30 uur

’s-Heerenbroek – WZC Wapenveld 14.30 uur

’t Harde – Wilsum 14.30 uur