Adema en Visser reiken de tas uit aan een bewoonster èn vrijwilligster
Adema en Visser reiken de tas uit aan een bewoonster èn vrijwilligster Maarten van Gemert

Hart onder de riem voor zorgvrijwilligers met exclusieve Hanzetas

· leestijd 1 minuut Algemeen


(door Maarten van Gemert)
KAMPEN - De dag na een landelijke staking in de zorgsector kregen de vrijwilligers bij Woonzorgcentrum Margaretha een hart onder de riem gestoken. Op een vrijwilligersbijeenkomst kregen zij een exclusieve boodschappentas uitgereikt. Stichting Verenigde Gasthuizen is verantwoordelijk voor de attentie die ook bij andere Kamper zorginstellingen is uitgedeeld.

Sinds het ontstaan van Woonzorgconcern IJsselheem in 1997, is St. VB. Ver. Gasthuizen Kampen nog slechts deels eigenaar van Margaretha. De stichting is IJsselheem en haar vrijwilligers echter nog steeds tot steun. Voorzitter Jan Visser en secretaris Cor Adema hadden het plan opgevat om een exclusieve boodschappentas voor hen te maken.

Werknemers kregen voor de zomer al een tas en nu zijn de vrijwilligers aan de beurt. Die krijgen er als extraatje een boek bij. De boodschappentas is doordacht gemaakt. Niet onnodig groot en van stevig materiaal.

Op de voor- en achterkant staan fraaie afbeeldingen van Hanzestad Kampen. Bij een volle tas ontvouwen zich de zijkanten waarop de Schepentoren en de Nieuwe Toren staan, die in Myosotis levensgroot zijn geschilderd. Jan Schilder heeft de tas ontworpen die ook bij Tourist Info en Boekhandel Bos verkrijgbaar is. Schilder is tevens verantwoordelijk voor het IJsselfrontdiorama in de hal van het stadhuis en het atrium van Margaretha.

Er waren nog een aantal boeken over uit 2005 over de geschiedenis van Myosotis. Die werden extra toegevoegd aan de tas. Het boek beschrijft een aantal verhalen van ”vergeet-mij-nieten”. Daar is nu een verhaal bijgekomen. De vrijwilligers worden niet vergeten blijkens de attentie van de boodschappentas in Hanzestaduitvoering.

bron: Kamper Nieuws

Artist impression Erfgenamenstraat
Informatiemoment nieuwbouwappartementen Erfgenamenstraat Algemeen Ingezonden 16 uur geleden
De roze entree in de dependance van SMK waarna men zich herboren voelt
Vrouwenkracht geëtaleerd via het moederschap bij Stedelijk Museum Kampen Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Column Ondernemen in Kampen: Worden we binnenkort allemaal honderd? Algemeen 21 uur geleden