Afbeelding

Huis-aan-huis verkoop van toiletpapier

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN - In de gemeente Kampen vindt van 9 tot en met 14 december een huis-aan-huis verkoop plaats van toiletpapier. Hiermee hoopt de IJsselmuidense groep van de stichting World Servants een bedrag van 5.000 euro op te halen. De actie wordt mede mogelijk gemaakt door de stichting Doelbewust uit Staphorst. Daar zijn 17 pallets toiletpapier ingekocht.

De actie wordt georganiseerd door een groep van 17 (jong)volwassenen, verbonden aan hervormde gemeente De Hoeksteen in IJsselmuiden. Samen met World Servants hopen zij dit jaar van 15 tot 28 oktober 2020 Sierra Leone af te reizen, om daar hun geloof handen en voeten te geven. In totaal wil groep uit IJsselmuiden dit voor een project aldaar ruim 28.000 euro op te halen.

Project

World Servants is een christelijke organisatie die sinds 1988 met inzet van honderden jongeren bouwprojecten uitvoert in ontwikkelingslanden. Twee weken lang zullen de leden van actiegroep IJsselmuiden, samen met de lokale gemeenschap, bouwen aan klaslokalen van een school in Barmoi Luma, Sierra Leone. Dit gebied werd zwaar geraakt door de ebola-epidemie in 2014 en lijdt mede daardoor onder een economische crisis. Veel van de plaatselijke kinderen missen één of beide ouders. De school wil hen een veilige plek en goed onderwijs bieden en zo hoop op een betere toekomst. Maar zonder goedgekeurd schoolgebouw krijgt de school geen geld van de overheid, waardoor ze gedwongen is schoolgeld te vragen. Iets wat veel ouders, laat staan de vele weeskinderen die er zijn, helemaal niet kunnen betalen, met alle gevolgen van dien.Met het bouwen aan deze school zet de actiegroep uit IJsselmuiden zich in voor goedkeuring van en steun door de overheid, zodat onderwijs gratis aangeboden kan worden en elk kind in Barmoi Luma naar school kan gaan.Meer informatie staat op www.geef.ws/ijsselmuiden